Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 26 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 774,4-0,35%

Індекс УБ в минулу п’ятницю показав практично нульову зміну, просівши на незначні 0,1%. Що позитивно – майже всю торгову сесію індикатор провів в «зеленій» зоні. Із негативного – ціни половини індексних акцій закінчили торги з помітним мінусом; ціни акцій лише двох емітентів з корзини закінчили торги з плюсом. На тижневому та місячному графіках індексу УБ вже вкотре за останній час вимальовується картина стабілізації.

В кінці минулого тижня з’явились перші звіти українських емітентів за 3-ій квартал 2015 року. З емітентів, акції яких входять до індексної корзини, поки опублікували звітність «Донбасенерго» та «Райффайзен банк Аваль». По великому рахунку нічого несподіваного в звітності обох емітентів немає.

Звітність «Донбасенерго» вийшла гіршою за звітність попереднього кварталу, що не дивно.  Генеруюча компанія знизила обсяг виробництва електроенергії через зниження її споживання в Україні (приблизно на 11%) та збільшення частки НАК «Енергоатом» у виробництві. Операційний прибуток компанії теж знизився, в основному, за рахунок інших операційних витрат, які включають списання. В той же час варто відзначити, що валовий прибуток компанії залишається на пристойному рівні, і різниця між доходом від реалізації електроенергії та грошовими витратами на її виробництво тримається на дуже пристойному, як для України, рівні навіть при її вираженні в доларах США. В цілому ж враховуючи всі обставини результат можна характеризувати як непоганий.

Що стосується банку «Райффайзен банк Аваль», то тут варто зазначити, що опублікована звітність по українським стандартам суттєво «відстає» від звітності по МСФЗ. Так ще минулого року в звітності по МСФЗ банк визнав великі втрати по кредитам за рахунок погіршення якості кредитного портфелю, і тепер в квартальній звітності по УСФЗ поступово «визнає» ці втрати вже за українськими стандартами звітності, відраховуючи до резервів ті втрати, як вже були визнані банком раніше пл. МСФЗ. Тож звітність по УСФЗ небагато дає уважному учаснику ринку, який постійно слідкував за фінансовими показниками цього емітента раніше. На жаль інформативна частина, як наприклад звіт про рух грошових коштів, в квартальній звітності українських банків не публікується. В цілому ж динаміка показників банку є несильною, проте варто відзначити, що незважаючи на чистий квартальний збиток по УСФЗ за рахунок відрахувань до резервів, операційні фінансові показники банку в 3-омку кварталі 2015 покращились.

Що стосується закордонних фондових ринків, особливо, ринку США, то тут ситуація виглядає позитивно. Фондові індекси США демонструють переконливе і якесь неприродне ралі, задаючи тон і іншим крупним закордонним ринкам. Здавалось би, після зниження протягом серпня та вересня, фондові індекси країни мали б показувати поступове та плавне відновлення. Те що відбувається останнім часом - різкий рваний сильний ривок наверх протягом останніх чотирьох тижнів викликає певний подив. В п’ятницю індекс S&P 500 підріс ще на 1,1%. В цьому останньому місячному руху уверх фондового ринку США є поза всяким сумнівом великий спекулятивний і штучний елемент. Фондові індекси Європи в п’ятницю також підросли. Більше за інші додав німецький DAX – 2,9%. Ріст загальноєвропейського індексу «голубих фішок» Euro Stoxx 50 склав 2,2%, а от широкий панєвропейський індекс, STOXX Europe 600 підріс на 2%. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM додав останнього дня минулого тижня 1,2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помірковано знижуються, і індекс MSCI EM має практично нульову зміну. Очевидно спекулянти на світових фондових ринках ще будуть певний час грати на підвищення, тож невелике зниження основних закордонних фондових індикаторів сьогодні не має вводити в оману.

Хотілось би надіятись на стабілізацію на локальному ринку акцій. І вона вже близько. Та чи буде мати місце вона сьогодні-завтра – покаже час. А поки учасники ринку мають звертати увагу на вихід свіжої квартальної звітності українських емітентів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 октября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 26/10
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду