Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 28 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 793,61-1,61%

Вчора індекс УБ нарешті припинив зниження і почав зростання, підрісши на 4,2%. Імовірно, закінчились крупні, в термінах місцевого ринку акцій, продажі активів одним з впливовим його учасником. Але все це – і великий, і невиправданий рух вниз, і різке зростання за один вчорашній день - «гримаси» малоліквідного ринку, з малими free-float, і неякісними в інвестиційному плані емітентами, акції яких представлені на локальних українських фондових біржах. Складно сказати, коли ці недоліки місцевого ринку акцій будуть подолані – і ми побачимо більш якісні акції в котирувальних списках. Однак, наразі, що важливо, ми можемо очікувати сильного і тривалого ралі відновлення в локальних українських акціях, представлених на Українській біржі.

Вчора звітність за 3-ій квартал 2015 опублікували ще два емітента з індексної корзини УБ. На це раз були металургійні комбінати. МК «Азовсталь» за результатами третього кварталу отримала чистий збиток. Значення EBITDA також вийшло слабо від’ємним. Чистий дохід підприємства, виражений в доларах США суттєво знизився. Негативні результати були легко передбачувані, адже ціна на металургійну продукцію вже тривалий час знижувалась, і досягла дуже низьких рівнів. Результати по прибуткам вийшли подібними до результатів періоду з середини 2011 по кінець 2013 року, проте дохід через значне зменшення цін на продукцію та певне зменшення обсягів виробництва та продажів в твердій валюті є суттєво слабшим.

Результати Єнакіївського МЗ є практично аналогічні результатам «Азовсталі». На фоні дуже значного зниження цін на продукцію ГМК майже втратилось те, що певний час підприємство працювало з великим перебоями через бойові дії та проблеми з доставкою сировини.

Таким чином, станом на сьогоднішній ранок опублікована звітність семи емітентів з десяти, які складають індексну корзину Української біржі. На додачу, це звітність всіх основних емітентів з цієї корзини. Узагальнюючи, можна сказати, що звітність вийшла несильною, зі слабкою динамікою фінансових результатів по відношенню до результатів за минулий квартал, але можливо, кращою за очікування. Є емітенти результати за третій квартал яких виглядають дещо кращими за результати другого («Центренерго», «Донбасенерго», «Мотор Січ» і навіть (умовно) «Райффайзен банк Аваль»). Є такі у яких результати гірші («Укрнафта», «Азовсталь», Єнакіївський МЗ). Пристойними виглядають лише результати «Мотор Січі», і терпимими, з дуже суттєвими застереженнями, «Донбасенерго». У всіх інших емітентів результати - слабкі.

Що стосується зовнішніх ринків, то вчорашній день був для них днем корекції. Основні європейські фонові індикатори втратили у вівторок близько відсотка, американські -  Dow Jones Industrial Average, та S&P 500 – відповідно 0,24% та 0,26%. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився в цей день на 0,6%. Корекція, по великому рахунку, носила технічний характер – зниження після росту, і ні про що, особливо, не говорить.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають, на європейські – торгуються різнонаправлено. Індекс MSCI EM знижується на 0,6%.

Сьогодні ринки очікують результатів засідання комітету по відкритим ринкам ФРС США.

Та зараз локальний український ринок акцій «грає у свою власну гру». Після зниження під тиском продажів і великого руху вниз, який майже не залежав від рухів на зовнішніх ринках, локальний ринок акцій, очевидно, очікується суттєве відновлення, і такий же незалежний від зовнішніх чинників, похід наверх. Так що дивимось на найближчі дні та тижні з оптимізмом.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 октября 2015
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
I-NVEST
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий 28/10Рост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду