Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 29 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 798,01+0,55%

Вчора індекс УБ знизився на 1,6% в протилежність західним фондовим біржам. Після росту днем раніше індикатору на 4,2%, здавалось, нарешті, розпродажі на локальному ринку акцій закінчились, і на місцевій фондовій біржі нарешті почалось зростання. Та виявилось, що це не так. Виявилось, що є ще активи, які хтось з учасників ринку все ж таки хоче продати, незважаючи на дуже низькі ціни локальних акцій по відношенню до вартості реальних активів, які за ними стоять. Хочеться вірити, що вчорашні продажі - це «залишкові явища» - відносно невелика сума, яка може бути реалізована за короткий проміжок часу, після чого дійсно почнеться відновлення ринку до більш розумних значень.

Наразі коефіцієнти EV/EBITDA та P/E (ціна прибуток) у прибуткових емітентів, які торгуються на локальних біржах, знаходяться відповідно в діапазоні 0,5-1,2 та 0,9-2,3, при нормальних значеннях для локального ринку відповідно 4-5 та 6-8. Коефіцієнт P/B (ціна власний капітал) з урахуванням імовірної переоцінки активів в 2015 році, знаходиться в діапазоні 0,15-0,3 при нормальних значеннях 1,5-2,0, а для коксохімів і взагалі зараз складає неймовірно малі 0,03-0,05. Виправданням таких малих цін акцій служать, перш за все, малі дивідендні виплати емітентів, які торгуються на місцевих біржах, та висока дохідність альтернативних фінансових інструментів, перш за все, банківських депозитів.

Вчора, як вже зазначалось, на західних фондових біржах, акції переважно зростали в ціні. Основні європейські індекси підросли близько відсотка. В цілому є по регіону ріст склав 1,1-1,2%. В США та Канаді основні фондові індекси також підросли в діапазоні 1,1-1,3%. А от композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився в цей день на 0,3%, чому сприяла слабко негативна динаміка цін на сировину.

Основною подією цієї середи стали результати засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Комітет за результатами засідання очікувано зробив більш жорстку заяву, ніж після попереднього засідання. Справа в тому, що попередня заява Комітету була розцінена як занадто м’яка, тож Комітет, відповідно до очікувань найбільш уважних аналітиків, вирішив виправити свою помилку і зробив натяк на те, що базова ставка в США може бути підвищена вже в грудні поточного року. Великого враження на учасників ринку акцій США це, однак, вже не справило і після невеликої корекції в середині торгової сесії фондові індекси США продовжили ріст до завершення торгів.

Палата представників Конгресу США вчора підвищила ліміт держборгу  країни – новина позитивна для фондового ринку США. Сьогодні ринки очікують попередні дані по ВВП США за третій квартал 2015.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються змішано, більше позитивно, ф’ючерси на фондові індекси США слабко знижуються. Індекс MSCI EM продовжив вчорашній тренд, і втрачає зранку 1,2%.

Доволі важко сказати, як будуть проходити сьогодні торги на Українській фондові біржі. Все залежить від того, чи закінчив один, чи кілька впливових учасників ринку свої розпродажі. Якщо так – ринок має піти вверх -  відновлюватись. Причому цей рух має проходити не дні, а тижні. Якщо ж ні – то можна буде побачити і мінуси на екранах моніторів, які налаштовані на сайти місцевих фондових бірж.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 октября 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий 29/10Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду