Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 793,19-0,6%

Вчора індекс УБ зріс на 0,55%. Протягом дня індикатор показував різні значення, то знижуючись, то підростаючи. Така поведінка індикатору дає надію, точніше навіть, хороші шанси на стабілізацію локального ринку акцій. Відчувається, що тиск суттєвих, в термінах локального ринку акцій, продажів зменшується. Досить імовірно, що після припинення останніх. ціни акцій на Українській біржі підуть вверх на відновлення.

Вчора була опублікована звітність ще одного емітента з індексної корзини УБ – Авдіївського КХЗ. Звітність вийшла непоганою, з прибутками. Якщо подивитись трохи глибше, то ситуація виявиться ще кращою – грошові доходи на тонну виробленого коксу останні квартали суттєво, на стабільну і хорошу величину, перевищують грошові витрати. Доходи підприємства виражені в доларах США, щоправда, суттєво знизились останні квартали через зниження обсягів виробництва. При цьому ціни на продукцію залишаються відносно стабільними. Варто нагадати, що Авдіївський КХЗ – це підприємство, яке тривалий час знаходилось на «лінії вогню» - піддавалось чисельним обстрілам з важкої артилерії. Останніми місяцями обсяги виробництва на підприємстві зростають, що знаходить своє вираженні в рості доходів. Прибутки підприємства історично нестабільні. «Ринок» (його учасники) оцінює емітентів галузі через це дуже низько - на рівні P/B (коефіцієнт ціна/балансова вартість) 0,02 або в 70-100 раз нижче «нормальних» значень та в 7 раз, ніж акції «Азовсталі», що зумовлено тим, що його учасники локального ринку акцій не вірять в довгострокову прибутковість коксохімічних підприємств для зовнішніх інвесторів.

Акції на західних фондових біржах вчора незначно коригувались вниз. Зниження і в Європі, і в США склало в середньому щось порядку 0,1% (діапазон 0,05%-0,5%). Рух був технічним. Західні фондові ринки перебувають в стадії спекулятивного росту – відновлення після зниження через великі розпродажі. Цей різкий рух вверх на днях має закінчитись через досягнення довгострокової лінії опору, яка зумовлена глибинними фундаментальними факторами. З однієї сторони, зараз розрахункова довгострокова доходність інвестицій в акції США помітно нижче середньої історичної. Так само, ринкові коефіцієнти суттєво перевищують середні історичні значення. З іншої сторони, премія за ризик, яка визначається, як різниця між довгостроковою дохідністю інвестицій в акції та дохідністю інвестування в державні облігації, є високою через низьку дохідність державних облігацій, зумовлену монетарною політикою Центробанків. Це протиріччя має свій компроміс – конкретні значення, чи точніше, діапазон значень фондових індексів. Цей діапазон значень є результатом прагматичної оцінки дохідності різних фінансових інструментах на часових горизонтах три - п’ять – сім - десять років в залежності від сценаріїв. Зараз західні фондові індекси підходять до верхньої границі цього діапазону.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився вчора на 1,65%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються в плюсі, ф’ючерси на європейські фондові індекси різнонаправлено, але переважно також зростають. Індекс  MSCI EM додає 0,3%.

З фундаментальних новин, які привертають увагу учасників фондових ринків, є дані по ВВП США (1,5% в перерахунку на рік, що порівнюється з очікуваннями аналітиків у 1,6%). Аналітики багато уваги приділяють квартальній звітності за 3-ій квартал 2015, яка зараз публікується. Звітність суттєво впливає на поведінку акцій окремих емітентів відносно фондових індексів – в цілому ж західні фондові ринки рухають вверх зацікавлені впливові учасники ринку.

Що стосується сьогоднішніх торгів на Українській біржі, то з’являється все більше ознак того, що ринок буде торгуватись вверх внаслідок закінчення відносно великих розпродажів. Впевнено говорити про те, що це відбудеться саме сьогодні, мабуть, що зарано, та така можливість теж існує.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 октября 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 30/10
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду