Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 9 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 740,75-3,19%

В п’ятницю зниження на Українській біржі продовжилось, і індекс УБ втратив ще 1,2%.  Значення закриття індексу УБ в минулу п’ятницю стало мінімальним з кінця квітня 2009 року. Технічна картина наразі не протирічить можливості ще невеликого зниження індикатору.

Фондові індекси Європи минулої п’ятниці підросли. Загальноєвропейські індекси «голубих фішок», Euro Stoxx 50 та широкий індекс STOXX Europe 600 підросли відповідно на 0,6% та 0,3%. Фондові індекси США показали слабку динаміку. Широкий індекс S&P 500 в цей день знизився на 0,05%, а індекс Dow Jones підріс на 0,26%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в минулу п’ятницю знизився на 1,35%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські торгуються різнонаправлено, переважно – знижуються, на американські фондові індекси – мінімально знижуються. Індекс MSCI EM втрачає 0,7%.

Основною новиною минулої п’ятниці, та й, мабуть, всього минулого тижня для світових фінансових ринків став вихід даних по ринку праці в США.

Звіт вийшов сильнішим за очікування аналітиків. Жовтневе зростання числа робочих місць в США стало максимальним в поточному році - 271 тис. проти очікуваних ринком 185 тис. Зростання показника у вересні було переглянуте зі 142 тис. до 137 тис. При цьому рівень безробіття в США в жовтні знизився з 5,1% до 5%, відновивши мінімум з квітня 2008 року. Показник збігся з прогнозами аналітиків.

Найбільш важливим з точки зору фондових ринків є в звіті те, що погодинна оплата праці В США збільшилася минулого місяця найшвидшими темпами з 2009 року - 2,5%. Це є імовірним передвісником росту інфляції в країні, відповідно, значно збільшує шанси на підйом ФРС базової ставки на грудневому засіданні. Щоправда, і це досить важливо, подальші кроки на шляху нормалізації відсоткових ставок в США, будуть дуже плавними та обережними.

Зараз доволі складно прогнозувати час закінчення розпродажів на локальному українському ринку акцій, а значить і динаміку індексу УБ. Тож сьогодні не можна виключити ні сценарію росту, ні зниження цін акцій на Українській біржі. Торгівцям в цій ситуації має сенс розділити папери, які показують більшу та меншу динаміку. Останні п’ятнадцять торгових сесій практично нульову цінову динаміку демонструють, наприклад, акцій «Мотор Січі». Близьку до такої – Райффайзен банк Аваль та «Центренерго». Останні, навіть, в певні періоди підростали, як і ціна акцій «Укрнафти». До речі саме така динаміка в цих паперах може бути свідоцтвом того, що кінець розпродажів не за горами.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 ноября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду