Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 752,38+1,57%

Вчора індекс УБ несподівано знизився на 3,2% після зниження минулої п’ятниці на 1,2%. По ходу торгів зниження перевищувало 4%. Зараз значення індексу найнижче з квітня 2009 року. Навіть дивно, що хтось хоче продавати акції при таких низьких цінах. Звичайно, локальні акції це щось, та все ж…

Основні європейські фондові індекси, як і індекси США, вчора знижувались. Загальноєвропейські індекси «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий індекс STOXX Europe 600 втратили відповідно 1,4% та 1,1%. Американські широкий S&P 500, та вузький консервативний індекс Dow Jones, просіли на близько 1%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в цей понеділок знизився теж на 1%.

Якщо говорити про причини зниження на західних біржах, то тут слід зазначити сполучення перш за все фундаментального чинника, а також технічного. Фондові індекси США підійшли до значень, які з фундаментальної точки зору відповідають верхній границі інтервалу, що визначає раціональну довгострокову дохідність акцій порівняно з борговими інструментами. З технічної ж точки зору, яка відображає більше психологію ринку (тобто його учасників), індекси підійшли до довгострокової лінії супротиву (яка, до речі, також є наслідком фундаментального чинника, зазначеного вище), та ще й є перекупленими в результаті сильного і відносно тривалого руху цін акцій вгору. В якості аргументу для зниження індексів в США та Європі вчора, оглядачі наводять прибутки корпорацій та перше за багато років імовірне підвищення базової ставки в США. Цікаво, як щодо цього еволюціонували протягом минулих місяців коментарі оглядачів: як кажуть, від і до. Хоча справжні професіонали, як наприклад стратеги та економісти Goldman Sachs, притримувались протягом вже тривалого часу незмінної думки про високу імовірність підвищення базової ставки в США в грудні, а заодно і думки, куди прямують фондові індекси. Тож всі ці роздуми оглядачів мали на меті більше підтримати інтерес до акцій та сильне і відносно спекулятивне зростання на фондових ринках, зумовлене, у великій мірі, бажаннями дуже впливових трейдерів (з крупними хедж-фондами включно).

Сьогодні зранку, після вчорашнього зниження, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси торгуються в плюсі. Індекс MSCI EM втрачає ще 1%.

Так що, перед відкриттям торгів на локальному ринку акцій, зовнішній фон складається відносно нейтральний, більше, можливо, негативний. Та тут, на Українській біржі, проте, своя історія. Хтось хоче продати частину акцій на слабо ліквідному ринку. І закон тут свій – допоки ці продажі не припиняться – ринок буде йти вниз. Трейдерам в такій ситуації вигідно опускати ринок, і не вигідно «приймати» швидко на себе акції. (В цьому є відмінність з розвинутими ринками, де знаходяться учасники ринку, які готові при відносно невеликому зниженні цін докуповувати акції, а продавці – далі не продавати). Припинитись продажі можуть по двом причинам: або той (ті), хто продає, продасть все, що хотів (чи треба було), або ціни стануть настільки низькими, що за відсутності необхідності, той хто продає задумається, чи варто продовжувати при настільки малих цінах, і прийме рішення припинити продажі. Трапиться це сьогодні, чи завтра, чи через день – сказати важко. Тож важко прогнозувати поведінку ринку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 ноября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 10/11
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду