Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 739,19-1,75%

Вчора індекс УБ нарешті підріс. Ріст склав 1,6%. Вчорашній рух дає певну надію на скору стабілізацію локального ринку акцій, проте не занадто сильну. По-перше, вчорашній ріст був суттєво слабшим  за зниження попереднього дня – 3,2%. По-друге, ми вже бачили подібну картину під час останнього зниження на локальному ринку акцій: 27 жовтня (+4,2%), 21 жовтня (+2,0%), та 30 вересня (+2,4%), як і до певної міри триденний рух 8-12 жовтня з загальним підйомом на 1,5%. Все це поки нічим позитивним не закінчилось. Тож допоки кілька днів на ринку не буде росту більше, ніж 4-5% в сумі, складно буде повірити в те, що цей ринок вже знайшов своє дно. Хоча, в котрий раз, доводиться дивуватись тому, що хтось продає цінні папери на таких низький цінових рівнях.

Західні біржі цього вівторка відзначились слабким позитивним рухом. За такою динамікою стоїть проста обставина – після зниження вчора та, в середньому, протягом кількох попередніх торгових сесій, мав би бути певний ріст на цих фондових біржах (щоб не «завалити ринок»), та оскільки ринки перебувають в стадії корекції від пікових значень, то ріст мав бути слабкий. Загальноєвропейські індекси «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий індекс STOXX Europe 600, підросли відповідно на 0,2% та 0,1% після зниження днем раніше відповідно на 1,4% та 1,1%. Фондові індекси США S&P 500, Dow Jones Indust. Avg. підросли відповідно на 0,15% та 0,16%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в цей день знизився на 1,2% після зниження днем раніше на 1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси переважно підростають, на американські - торгуються практично з нульовою зміною, індекс MSCI EM також мало змінюється.

Банк Goldman Sachs бачить основний фондовий індекс США S&P 500 через рік приблизно на тому ж рівні, що він знаходиться зараз, тож американський ринок, як кажуть, «йде нікуди» - маючи на увазі ні вгору, ні вниз. І Goldman Sachs в таких передбаченнях не одинокий. Західні фондові ринки доволі дорогі, і підтримуються на теперішніх рівнях лише низькими відсотковими ставками. Це створює ситуацію, коли західні фондові індикатори тривалий час коливаються коло тих самих значень, іноді різко і сильно знижуючись, іноді різко і сильно підростаючи. Здавалось б ця ситуація виграшна для інших ринків, а саме, ринків країн, які розвиваються. Та слабкі фінансові результати корпорацій країн цієї групи не дозволяють цьому ринку сильно відірватись від багаторічних мінімальних значень. Ця диспозиція поки, по великому рахунку, не змінюється, і в найближчі місяці не зміниться.

На локальному ж українському ринку акцій має настати перелом. Можливо, вчорашній ріст і був таким, або передвісником такого – сказати важко. Судячи зі слабкого руху ринку – скоріше - ні. Та, все ж, незабаром продажі мають припинитись і локальний ринок акцій , після цього, скоріше за все, піде доволі сильно вгору, відновлюючись, як вже бувало. Можливо з вчорашнього дня, можливо – ні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 ноября 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 11/11
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду