Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 739,04+0,51%

Сьогодні п’ятниця тринадцяте. Тож забобонним трейдерам необхідно бути особливо обережними.

Фондовий індекс Української біржі вчора знизився ще на 0,5% після зниження попереднього дня на 1,75% та зростання ще днем раніше на 1,57%. Загальний рух індикатору за три дні склав -0,7%. Проте, можливо, хтось завважить, фактичне зниження на локальному ринку акцій вчора було більшим. Адже торги акціями вчора одним з двох емітентів, ціни акцій яких які підросли, і який вніс основний внесок в нейтралізацію зниження на ринку - 2,2 пункти – ГК «Донбасенерго» склали всього лише 3860 грн.. В цілому ж, все ж, забувши про це, можна зазначити, що на локальному ринку акцій вкотре вимальовується картина стабілізації.

Хтось з любителів аналогій, графічних картин та математики, може сказати, що український фондовий ринок повторює динаміку доларового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, для цього підігнавши значення індикаторів по лініям трендів на різних часових проміжках та погравшись з волатильністью, мал. 1-3, що, до речі, є в немалій мірі правильним посиланням. Та все ж, принципова різниця між індикаторами є, і це стосується не тільки валюти представлення індексів, але й довгострокового тренду і фундаментальних показників, які стоять за індексами.

Вчора для західних фондових бірж видався невдалий день. Це не дивно. Адже ці ринки корегуються від своїх локальних максимумів. До вчорашнього дня їх зниження було досить поміркованим. Зрозуміло, що в якісь із торгових сесій зниження має бути більш значним. Тож в четвер основні європейські фондові індекси просіли від 1,2% до 2,2% (в середньому на 1,6-1,75%), основні фондові індекси США – втратили в межах 1,2-1,4%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в цей день, навпаки, підріс на 0,04%. Ціни акцій на ринках країн, які розвиваються, рухаються під впливом своїх, дещо інших чинників, хоча на них зниження на західних біржах має вплив.

Дуже імовірно саме через це під впливом вчорашнього зниження на західних фондових біржах сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає 1%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси торгуються різнонаправлено, європейські – більше негативно.

Якщо вважати, що кореляція між індексом УБ та індексом MSCI EM відновилась, як слідує з малюнків 1-3. то сьогодні не має бути позитивний день на Українській біржі. Якщо ж врахувати дуже низькі ціни акцій на локальній біржі по відношенню до активів, які за ними стоять, та останні спроби ринку стабілізуватись, шанси на ціновий ріст ринку сьогодні є. Імовірно, слабке зниження в цій ситуації є все ж найбільш імовірним сценарієм сьогоднішніх торгів на локальній фондовій біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 ноября 2015
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО
Утренний комментарий 13/11
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду