Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:33
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 19 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 685,31+2,18%

Вчора індекс Української біржі начебто несподівано провалився на 6,8%. Ціни всіх індексних акцій знизились, а в глибокому мінусі опинились – принаймні сім з десяти індексних цінних паперів. Імовірною причиною такого глибшого падіння є корпоративний конфлікт навколо самого організатора торгівлі – «Української біржі». Мова йде, в тому числі про рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) від 17 листопада про анулювання ліцензії біржі, яке вступає в силу через 30 днів. Також  варто згадати про викуп акцій УБ у «Московської біржі» його призупинення в своїй частині компанією «Дрегон капітал», і тому подібне. Ці події в сукупності спровокували негативні настрої у певної частини учасників локального ринку акцій, що, дуже імовірно, і стало причиною вчорашнього розпродажу акцій на УБ. Майже 100% проблема благополучно вирішиться, та негативний результат останніх подій навколо цього, вже видно на екрані моніторів.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті (в т.ч. євобондів) до "CCC" після реструктуризації державних облігацій країни. Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підвищено до "C". Раніше подібну дію здійснило рейтингове агентство Standard & Poors.

Миронівський хлібопродукт закінчив 3-ій квартал 2015 року з чистим прибутком 24 млн. доларів США.

Вчора європейські фондові індекси під впливом негативних значень ф’ючерсів на американські фондові індекси та невпевнений початок торгів за океаном знизились на величину від 0,1% до 1%. Основні фондові індекси США, навпаки, різко зросли, додавши від 1,4% до 1,8%. США впевнено тримають лідерство на фондовому ринку. Саме американські трейдери і ризикові фонди приймають на себе додаткові і суттєві ризики, і самі створюють великі коливання цін акцій на фондових біржах, що робить фондові ринки набагато більш цікавими для їх учасників. Без такої їх активної участі фондові індекси (і не тільки американські) коливались би в два три, якщо не чотири рази менше, а заробітки активних професійних учасників були набагато меншими. Така трейдерська робота вимагає ініціативи, витримки, уміння «приймати» на себе тимчасові збитки, і нерідко збитки за результатами всього торгового циклу, який може тривати більше місяця. Приводи для коливань можуть бути різними, як і може бути їх повна відсутність. Вчора, наприклад, оглядачі посилались на публікацію останнього протоколу ФРС. До речі, брокерські компанії США публікують місячну звітність за результатами свої торгів, в тому числі і кількісний вираз ризиків, на які вони при цьому йшли, включаючи кількість негативних та позитивних торгових сесій, показник VaR (можливих втрат, що базується на розподілі ймовірностей), загальний здобуток торгівлі.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на поміркованих 0,15%, і сьогодні «доганяє» вчорашній ріст на американському фондовому ринку, зростаючи зранку на 1,3%.

Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси сьогодні зранку додають. Виходячи з динаміки останніх торгових сесій, імовірніше сьогодні очікувати позитивної торгової сесії в Європі, і негативної в США, з провалом цін в останню  вже після закриття бірж в Європі. Хоча, ініціатори цієї торгівлі з США можуть вибрати і іншу, більш ризиковану торгову тактику – «підігнати» вверх фондові індекси - S&P 500 до максимального на сьогодні розумного значення – під 2100 пунктів, і вже далі грати на зниження.

Наразі тих, хто цікавиться, має насторожити початок формування на графіках фондових індексів США подвійної вершини, яка може закінчитись, після зростання, більш глибоким (хоча не радикальним, що слідує з довгострокових фундаментальних показників) зниженням індексів – до 7%.

Що стосується ринку локального, то тут мова сьогодні йде про настрій учасників торгів на місцевих біржах. Поки складно уявити, що негативний тренд локального ринку сьогодні буде переломлений, хоча зниження має бути м’якшим, ніж учора.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 ноября 2015
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 19/11
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду