Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 20 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 702,35+2,49%

Вчора індекс Української біржі підріс на 2.2%. Це звичайно істотно менше, ніж справжній провал днем раніше на 6,8%, та все ж набагато краще, ніж ще одне зниження після падіння днем раніше. По «техніці» вчорашній підйом нагадує більш розвинуті ринки, та й локальний фондовий ринок якийсь час раніше. Здається, гравці на місцевому ринку по-справжньому «загрались» з останнім тривалим зниженням на локальному ринку акцій, корпоративними конфліктами навколо Української біржі, і тому подібне. Так можна зовсім втратити те останнє, що і так не сильно тримається купи. Хоча, звичайно у продавців можуть бути і сильні об’єктивні аргументи: 1) хтось хоче взагалі позбавитись акцій українських емітентів, 2) комусь сильно потрібні гроші. В четвер ціни шести індексних акцій підросли, ціни двох - знизились, акції двох емітентів з індексної корзини не торгувались.

Також вчора міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило суверенний рейтинг емітента України з Са до Caa3. Прогноз рейтингу був змінений з негативного на стабільний. Moody's - третє і останнє з великої трійки міжнародних рейтингових агентств, які здійснили таку дію по відношенню до боргових зобов’язань нашої держави. Наявність аналогічних рейтингів та рейтингових дій всіх трьох найбільш важливих рейтингових агентств є свідоцтвом того, що покращення фінансової стійкості країни є на сьогодні доконаним фактом. При певних сумнівах зазвичай є лише два позитивних висновки.

На закордонних фондових біржах останні події щодо торгівлі акціями розвивалась доволі логічно (що не дивно). Фондові індекси Європи підросли в середньому на 0,4-0,5%, відігруючи підйом на фондових біржах США днем раніше. Те ж саме стосується і композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, що відображає торгівлю акціями емітентів 23 країн. Індекс MSCI EM вчора підріс на 1,7%. Логіка за цими рухами  наступна: біржі Європи переймають останнім часом напрямок руху на американських бірж, де ініціативні трейдери на фоні немалої оцінки цих ринків задають ритм торгівлі, яка в силу тої ж завищеної оцінки ринків має характер торгівлі в діапазоні. Що стосується ринків, які розвиваються міжнародні трейдери та хедж-фнди в силу переоцінки ринків розвинутих країн пробують їх дещо більше просунути вгору. Обмеженням в цьому є відносно слабкі показники корпорацій цих країн в силу низьких цін на сировину та макроекономічних показників, певних структурних чинників. Прикладом такого руху вверх є вчорашнє сильне зростання ціни акцій Миронівського хлібопродукту на Лондонській фондовій біржі. Можливо, і досить імовірно, найближчим часом через переоцінку західних фондових ринків ми побачимо певне (поки обмежене) перетікання коштів інвестиційних фондів на фондові ринки країн, які розвиваються. Це досить позитивно для українських акцій, які торгуються за кордоном.

На фондових біржах США вчора спостерігалось дуже помірковане зниження. Основні індекси США знизились від 0,02% до 0,11%. Трейдери, на цих біржах, які у великій мірі задають ритм торгівлі акціями по всьому світу. Та їх задача непроста. Вона задається тим, що 1) трейдери мають отримували з цієї торгівлі прибутки – тобто «були на правильній стороні торгів» і вигравали у більш простої публіки та трохи більше, ніж зазвичай «общипували» довгострокових інвесторів, 2) відповідно їх наступні ходи були менше передбачувані дрібними трейдерами. Зараз фондові індекси США підходять до верхньої границі свого торгового діапазону. В цій ситуації крупні гравці можуть вже сьогодні розвернути ринок США вниз, а можуть зробити і ще один невеликий крок наверх. Більш імовірним видається перший сценарій. Але в любому випадку на фондовому ринку США утвориться технічна фігура – подвійна вершина, що в переважній більшості випадків означає більш глибоке подальше зниження, яке відобразиться зниженням і на більшості  фондових ринків інших країн.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси переважно слабко знижуються на  американські фондові індекси - слабко зростають. Так само несильно – 0,5% додає індекс MSCI EM.

Що стосується локальної біржі – хотілось би сьогодні побачити на ній зростання. Та тут зараз все менш передбачувано, оскільки невелика кількість, чи навіть один учасник можуть посунути ринок в будь-яку сторону і відсутній чіткий орієнтир у вигляді прямого зв’язку між довгостроковою дохідністю інвестицій в акції та інвестицій в боргові інструменти. Якщо робити ставки на сьогодні, то невелике зниження і ріст в межах 1,5% здаються приблизно рівно імовірними, але все ж ріст після великого зниження середи видається трохи більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 ноября 2015
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Утренний комментарий 20/11
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду