Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 24 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 723,45+1,29%

Індекс Української біржі вчора закінчив день в позитивній зоні, додавши 1,7%. Сім з десяти індексних акцій закінчили торги з плюсом і три - з мінусом. Варто згадати, що фондовий індикатор в п’ятницю підріс на 2,5% після росту четверга на 2,2% та після провалу середи на 6,8%. Значення індексу УБ після вчорашньої торгової сесії все ще нижче  значення до останнього сильного зниження (на 0,7%). Та все ж три позитивні торгові сесії підряд все більше переконують в тому, що на локальному ринку акцій намітився перелом негативного тренду. Якщо це так, то ціни акцій найближчим часом мають в значній мірі відіграти значні втрати, які вони понесли з середини вересня. Особливістю локального ринку акцій є його сильні і досить стабільні рухи при зниженні та рості або відновленні, що зумовлено переважно низькою ліквідністю ринку, а також відсутністю безпосереднього зв’язку його довгострокової дохідності з дохідністю боргових фінансових інструментів. Тож місцеві учасники не хочуть «приймати» втрати на зниженні ринку – таким чином сприяючи його великому провалу при бажанні когось продати порівняно значну частину локальних акцій. Це ж є причиною подальшого сильного відновлення ринку, який втратив під час руху вниз занадто багато.

Переважна більшість основних світових фондових бірж закінчила вчорашні торги невеликим мінусом. Основні європейські фондові індекси втратили вчора від 0,15% до 0,46%, основні фондові індекси США – від 0,05% до 0,17%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в понеділок знизився на поміркованих 0,28%.

Торгова динаміка на цих ринках цього тижня визначається тим, що фондові індекси США підійшли впритул до своєї тепер вже довгострокової лінії опору. Значення 2100 пунктів основного (та широкого) фондового індексу США S&P 500, до якого наблизилось поточне значення індикатору є верхнім значенням діапазону конкурентної довгострокової дохідності інвестицій в акції та боргові фінансові інструменти США, як і конкурентної дохідності між ними на інтервалах 3-5-10 років. Іншим важливим фактором торгів акціями є святкування в четвер в США Дня подяки та наступна чорна (торгова) п’ятниця. Впливові учасники ринку США в цей тиждень традиційно не хочуть псувати собі та іншим, включаючи численних інвесторів, святковий настрій. Тож трохи раніше підійшовши до верхньої границі торгового діапазону, вони цього тижня змушені робити відносно невеликі кроки на ринку вверх і вниз, оскільки загальний результат короткого тижня має бути позитивним, а рухатись уверх особливого простору вже немає. Інші ж ринки, з однієї сторони, до певної міри копіюють тактику впливових американських учасників, з іншої значна частина коштів американських інвесторів інвестована на іноземних ринках, так що трейдери США піклуються і про їх динаміку. Співвідношення між фондовим ринком США та фондовими ринками країн, які розвиваються, базується на співвідношенні поточних значень P/E цих ринків (з дисконтом) та співвідношенням довгострокових дохідностей (в меншій мірі). Зараз ці ринки мають дещо зменшити дисконт, через те, що фондовий ринок США не може показувати хорошої дохідності в найближчий рік-два.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають, на європейські торгуються різнонаправлено – більше знижуються. Індекс MSCI EM практично не змінюється.

Повертаючись знову до ринку локального, тут, сьогодні скоріше, варто очікувати позитивної динаміки як і, імовірно, і в наступні дні. Розумно припустити, що розпродаж акцій окремими учасниками (чи навіть крупний – одним учасником) закінчився, і ми спостерігаємо перелом тренду, і відновлення ринку, як це було описано в першому параграфі цього денного огляду. Звичайно, це може бути і не так, та події останніх днів начебто свідчать про перелом тренду на локальних фондових біржах на позитивний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 ноября 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 24/11
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду