Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 27 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 714,41-1,47%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,9% після зростання днем раніше на 2,2%, і п’яти позитивних торгових сесій поспіль. Вісім з десяти індексних акцій закінчили вчорашню торгову сесію зниженням, дві - зростанням. Акції Райффайзен Банк Аваль вчора додали в ціні на 2,8% - про імовірну причину цього трохи нижче. Взагалі, зниження після п’яти торгових сесій зростання на фондових ринках дуже логічний та закономірний процес. Зазвичай, це не означає зміну позитивного тренду. Дещо насторожує трохи завелика величина корекції та збільшений обсяг торгів. Не виключено, що хтось міг скористатись зростаючим трендом, і продати трохи паперів по більш високим цінам. Хоча, в цілому факт вчорашнього зниження не має поки змінити думку про  середньостроковий тренд росту на локальному ринку акцій, який зародився.

Ціна акцій Райффайзен Банк Аваль (РБА) виросла, імовірно на повідомленні, про те, що банк збільшить власний капітал на суму 3,15 млрд. грн. (EUR122 млн.) за рахунок додаткових внесків до статутного фонду  Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та основного акціонера Райффайзен Банк Інтернаціональ (РБІ, Австрія). Про це говориться в повідомленні РБІ від 25.11.2015. Можливо, хоча малоймовірно, хтось з інших акціонерів також захоче прийняти участь в підписці на додатковий випуск акцій. Частка ЄБРР після викупу випуску складе приблизно 30%, РБІ – 67%.

На відміну від переважної, повторимо, переважної більшості українських банків в 2014 року за МСФЗ банк створив резерви на 89% виявлених на той час проблемних кредитів. За МСФЗ станом на 31.12.2014 достатність регулятивного капіталу банку складала 14,1% (по УСФЗ – 13,1%); з цих 14% - першого рівня – 7,85%. Це достатньо по Базелю I та недостатньо по Базелю III, який бере до уваги капітал першого рівня, та нижче цільового рівня РБІ. Відношення власний капітал/чисті активи склало по МСФЗ 8,1%. Враховуючи зниження капітал/чисті активи, яке слало станом на 30.09.2015 за МСФЗ близько 5,1% можна припустити, що на цю дату достатність капіталу (лише) першого рівня РБА складала щось від 4,2% до 4,5% -  багато нижче, ніж вимагає Базель III (за УСФЗ основного та додаткового на додаткового капіталу на цю дату - 13,2%). Та, проте, Райффайзен Банк Аваль зараз є одним з самих надійних банків України. Після емісії достатність регулятивного капіталу банку лише першого рівня складе трохи вище 10%, що вимагається жорсткими вимогами Базель III для системних банків. Приклад РБА визнання втрат і створення резерві, та поповнення капіталу, і збільшення, таким чином, надійності фінансової установи має слугувати прикладом для інших українських банків. З точки ж зору учасників ринку акцій слід враховувати, що при емісії їх частка участі в капіталі банку суттєво зменшиться.

Європейські фондові індексі додали вчора в середньому близько 1%. Фондові біржі США були вчора закриті з приводу свята Дня подяки. До речі американський банк Goldman Sachs зазначає, що на фоні його розрахункової дохідності американського ринку акцій порядку 3% в 2016 році, європейські акції в цілому переграють акції з США, і ця різниця особливо буде помітна через 12 місяців. Основна причина такого розходження – різна монетарна політика Центробанків в 2016. До цього варто б додати кращий ріст прибутків компаній Єврозони. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,4%.

Сьогодні після світа Дня подяки в день «чорної п’ятниці» США фондові біржі країни очікує коротка торгова сесія. Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси та фондові США знижуються. Індекс MSCI EM втрачає близько 1%. В цілому - це логічне зниження від локальних максимумів.

Повертаючись до локального ринку акцій. Сьогодні, трохи імовірніше, незважаючи на негативний зовнішній фон, ціни локальних акцій трохи підростуть завдяки тренду на відновлення ринку. Хоча і зниження досить імовірно. Ця п’ятниця та наступний понеділок стануть днями перевірки – наскільки тренд зростання на локальному ринку акцій, який вже чітко намітився, є стійким.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 ноября 2015
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий 27/11Падение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду