Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 30 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 716,19+0,25%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі знизився на 1,5% після зниження днем раніше на 1,9%. Цьому передувало п’ять торгових сесій зростання поспіль. В результаті локальний ринок акцій опинився на роздоріжжі – зниження на Українській біржі сьогодні поставить під великий сумнів тренд на відновлення, який начебто зароджувався на місцевому ринку акцій, і може викликати додаткову хвилю продажів. Тож, до певної міри сьогоднішня торгова сесія є вирішальною. Якщо ж говорити про акції окремих емітентів, то вони закінчили торги  різнонаправлено, та, в окремих випадках, сильною динамікою. Ціна акцій Райффайзен банк Аваль підросла за значеннями закриття торгів на 5,1%, в той час як ціни акцій «Азовсталі» та Крюківського вагонзаводу знизились відповідно на 7,7% і 6,3%. В цих перерахованих рухів, незважаючи на часто випадкову сильну денну зміну цін акцій на локальному фондовому ринку можна побачити логіку фундаментальних показників – прогнозований вихід банку в 2016 році на прибуткову роботу та виконання жорстких умов по регулятивному капіталу відповідно до Базеля III після додаткового випуску акцій з однієї сторони, і перехід до збиткової роботи металургійного комбінату та перспективу реструктуризації боргу його материнської компанії, і відверто слабкі виробничі показники вагонобудівного заводу на фоні немалої відносної оцінки його акцій – з іншої.

Що стосується акцій Райффайзен банк Аваль, то тут виникає цікава дилема. Перед міноритарними акціонерами постане питання: подавати акції до викупу чи продовжувати їх утримувати. Середня ціна цих акцій на Українській біржі за останні півроку склала 0,0847 грн.  Імовірно близькою до цієї ціни буде і ціна викупу. Оцінка ж акцій після викупу акцій додаткового випуску основними акціонерами у великій мірі залежить від того, по якій ціні буде здійснюватись викуп додаткового випуску. Для банку, чи точніше власного та регулятивного капіталу банку це не має ніякого значення – а от для його міноритарних власників - має. Якщо брати крайні випадки – підписка по номіналу – то майбутні прибутки банку в розрахунку на акцію для акціонерів, що лишаться, зменшаться порядку двох разів. Більш рання прибуткова робота банку за рахунок зменшення відрахувань до резервів не додасть помітно до розрахункової ціни акцій. Якщо ж підписка буде здійснена по максимальній ціні, виходячи, з того що 30% частка акціонерного капіталу, що буде належати ЄББР – це і є всі «нові» акції, то існуючі акціонери значно виграють в порівнянні з першим варіантом, тому що розмиття їх частки буде істотно меншим, а новий акціонер «подарує» їм суттєву величину нового власного капіталу банку в розрахунку на акцію. В цьому випадку, якщо хтось вірить у сильні майбутні макроекономічні показники України (від чого залежать і майбутні фінансові показники банку), та успішну роботу самого банку в Україні, то, можливо, їм має сенс залишатись його акціонерами.

Що стосується закордонних бірж. Минулої п’ятниці європейські фондові індекси помірковано знизились, втративши в середньому від 0,2% до 0,3%. Фондові індекси США за результатами короткої торгової сесії змінились мало. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, останнього дня минулого тижня просів на 1,4%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються, як і індекс MSCI EM, який зранку втрачає 0,8%.

Дуже імовірно переважну більшість закордонних фондових ринків найближчим часом очікує зниження від локальних максимумів, яке на минулому тижні стримувалось передсвятковим настроєм трейдерів США перед Днем подяки.

Чи зуміє локальний український ринок акцій сьогодні, як і найближчими днями, подолати доволі невдалий зовнішній фон та несприятливий власних рух протягом останніх двох торгових сесій. Скоріше, і хочеться в це вірити - зможе, хоча шанси на зміну ринку в обох напрямках не сильно відрізняються. Звичайно тиск вниз буде відчутним, і це може проявитись в динаміці акцій окремих емітентів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 ноября 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Утренний комментарий 30/11
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду