Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 1 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 708,22-1,11%

Індексу Української біржі вчора все ж «вдалося» під кінець торгової сесії підрости, і зафіксувати невеликий плюс у 0,25%. На початку торгів цього понеділка індикатор зростав, потім, в другій половині дня, що називається, «пішов у мінус», де і провів кілька годин, і вже під кінець торгової сесії непогано підріс від мінімальних значень вийшовши в позитивну зону. Чотири індексні акції закінчили вчорашні торги плюсом, п’ять – в негативній зоні, акції одного емітента з індексної корзини - не торгувались. Сьогодні перед локальним ринком, стоїть та сама дилема, що і вчора: продовжити зростання, яке почалось тижнем раніше, чи знову перейти до зниження, як це було два останні дні минулого тижня.

Вчора європейські фондові індекси в середньому підросли на 0,45%-0,5%. Основні фондові індекси США в цей понеділок  знизились на 0,4-0,45%. Така різна динаміка пояснюється тим, що фондові індекси США знаходились до цього практично на верхній границі свого торгового діапазону, і перебували на максимальному рівні, який виправдовується фундаментальними чинниками. Зниження вчора відбувалось від нього. Що стосується європейських фондових індикаторів, вони в останньому рості ще не підійшли до своїх останніх локальних максимумів, і доволі далекі від них. Важливу, якщо не вирішальну роль у вчорашній динаміці на фондових біржах Європи відіграло й те, що в останні торгові години на європейському ринку ф’ючерси на американські індекси підростали, і це вплинуло позитивно на європейські ринки. Не виключено, що американські трейдери такою динамікою ф’ючерсів маскували свої вчорашні торгові плани. З фундаментальної точки зору зростання європейських фондових індексів в найближчий рік має бути помітно більшим, ніж близька до нульової динаміки фондового ринку США, завдяки нижчим відсотковим ставкам, кращому росту прибутків європейських корпорацій, нижчій оцінці ринку, в тому числі, порівняно з історичним  його невеликим дисконтом до американського.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 1,5%.

Сьогодні день на фондових ринках почався на позитивній ноті. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно додають, індекс MSCI EM зростає на 1,3%.

З фундаментальних новин. Опубліковане сьогодні остаточне значення індексу менеджерів закупівель в промисловості Китаю (PMI) за версією приватних Caixin/Markit склало за листопад 48,6 пунктів, що  вище, ніж в жовтні – 48,3. Та все ж воно нижче, ніж значення 50 що означає сповільнення темпів зростання економіки і це вже 9-ий місяць поспіль, коли індикатор перебуває нижче відмітки у 50 пунктів.

Офіційне значення індексу PMI в промисловому секторі, опубліковане Національним бюро статистики Китаю за листопад сьогодні ж склало 49,6 – дещо нижче жовтневого значення – 49,8. Офіційна статистика бере до уваги більші підприємства, в той час, як опитування  - огляд Caixin/Markit, більше концентрується на середніх та малих підприємствах. Офіційне значення PMI в секторі послуг в Піднебесній в листопаді зросло до 53,6 з 53,1 в жовтні. Фондові індекси Китаю та Гонконгу сьогодні зранку зростають.

Хотілось би щоб сьогодні ріст на локальному ринку акцій продовжився. Цьому сприяє позитивний зовнішній фон. Звичайно, вчорашня «жорстка боротьба» «зеленого» з «червоним» на Українській біржі залишає певні і закономірні сумніви щодо цього. Та все ж, при приблизно рівних шансах, перевагу варто віддати сценарію поміркованого зростання, як найбільш імовірному ходу та результату сьогоднішніх торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 1 декабря 2015
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 01/12
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду