Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 3 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 711,46+0,85%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,4%. Протягом торгової сесії індикатор не раз переходив з позитивної зони в негативну, і назад з невеликим змінами в обох напрямках в порівнянні зі значенням на закриття торгів попереднього дня. Половина індексних акцій закінчили торгову сесію «в плюсі», і половина - «в мінусі». Торги проходили при невеликій активності учасників ринку. Така вчорашня цінова динаміка на локальній біржі може пояснюватись певною байдужістю до поточного ринку і, як наслідок цього, пасивністю його учасників, як і тим що у групи учасників ринку є ще певні непродані згідно з первісними планами обсяги, які після суттєвого зниження на біржі, при поточних цінах вони не хотіли б продавати, інші ж учасники, які мають плани купити помітні обсяги, виходячи з тої ситуації, яка склалась на ринку в минулі тижні, збираються отримати з неї користь, і бачать можливість купити заплановані обсяги по ще більш низьким цінам. І ці дві групи наразі не можуть зійтись в ціні: одна розраховуючи продати акції вище або, принаймні не набагато нижче поточних цін, а інша придбати акції по цінам, які  помітно нижче поточних. Тож при такому ціновому розриві, який утворився за рахунок швидкого та сильного цінового провалу минулих тижнів на УБ торги проходять пасивно і без динаміки. Хоча що стосується другої з зазначених причин – це в більшій мірі припущення.

На світових фондових майданчиках вчора була невелика корекція. Основні європейські фондові індекси переважно незначно знизились. Німецький DAX втратив 0,6%, французький CAC 40 - 0,2%, британський FTSE 100, навпаки, підріс на 0,4%. Зниження загальноєвропейських індексів: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкого, STOXX Europe 600, склало відповідно 0,3% та незначних 0,02%.

Основні фондові індекси США, знаходячись коло історичних максимальних значень, після несподівано сильного росту позавчора – близько 1%, в цю середу знизились приблизно на ту ж величину, звівши таким чином результат двох торгових сесій до близько нульового. Якщо хтось був здивований, здавалось би, передчасним початком ралі на американському фондовому ринку та ще й від великих значень, він має відчути певне нервове розслаблення після вчорашніх торгів на біржах  Америки.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,45%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають, індекс MSCI EM втрачає ще 0,4%.

Виступаючи вчора в Економічному клубі Вашингтона глава ФРС Джанет Єллен вказала на те, що більше зволікати з підвищенням базової ставки в США небезпечно. За її словами, затягування з нормалізацією кредитно-грошової політики в США може призвести до необхідності її різкого посилення в майбутньому, що вдарить по фінансових ринках і викличе рецесію в країні. Ріст економіки США достатній для того, щоб забезпечити необхідний підйом на ринку праці, і підвищення інфляції до цільового рівня в 2%, вважає керівник ФРС.

Останні дані по ринку праці в США показали стрибок в заробітних платах працюючих в США, що може бути передвісником помітного зростання інфляції, тож необхідність нормалізації відсоткових ставок в США шляхом їх підвищення стає все більш очевидною.

На локальному ринку акцій сьогодні дуже імовірно повторення вчорашнього сценарію торгів. Для цього є всі передумови: відсутність яскравої динаміки зовнішніх ринків і невиразна ситуація на локальних фондових біржах, що було описано детально в самому початку огляду. Невелика різнонаправлена цінова динаміка може закінчитись з приблизно рівною імовірністю результатом в будь-яку сторону. Однак, враховуючи зниження двох останніх днів, позитивний результат бачиться, як дещо більш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 декабря 2015
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду