Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 4 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 696,68-2,08%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,85%. Це було логічніше, ніж ще одне зниження, після втрати індикатором 0,4% в попередній день та 1,1% ще днем раніше. Загалом невелика динаміка поточного ринку, схоже, найбільше відповідає поточній диспозиції та настрою учасників локального ринку акцій, тож закономірно, що дні зниження мають чергуватись з днями зростання.

Європейські фондові індекси показали вчора яскраво виражену негативну динаміку. Загальноєвропейські індекси: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий, STOXX Europe 600, знизились в цей четвер відповідно на 3,6% та  3,1%. Приводом тут послужило рішення Європейського центрального банку, та в якості реакції на нього сильне укріплення євро по відношенню до долара США - відразу на 3%. Значна частина учасників валютного ринку та ринку акцій очікувало від ЄЦБ розширення програми викупу активів. Регулятор не став цього робити, а заявив про продовження програми викупу активів на шість місяців до березня 2017 року, розширивши перелік паперів, які попадуть під дію програми та зменшивши ставку по депозитам з мінус 0,2% до мінус 0,3% і залишивши базову ставку по кредитам в Єврозоні незмінною – 0,05% річних. Зовсім не виключено, що крупні трейдери на валютному ринку (тут доречно згадати, що більша частина обсягів торгів валютою проходить через 10 міжнародних банків) скористались ситуацією, і, маючи інформацію скільки учасників торгівлі валютою «стоять по певну сторону торгів» та про загальну суму їх угод, зіграли проти певного кола учасників валютного ринку. Укріплення євро та менші обсяги монетарного стимулювання - негативні новини для економіки Єврозони та цін європейських акцій, що і відіграло вирішальну роль у вчорашній динаміці ринку. Свою (набагато меншу) роль в зниженні європейських фондових індексів зіграло і те, що європейські фондові ринки вслід за американськими почали підходити до своїх минулих локальних максимумів.

Фондові індекси США в цей четвер також суттєво знизились. Вузький консервативний Dow Jones Industrial Average та широкий S&P 500 втратили вчора по 1,4%. Тут в чималій мірі вплинуло те, що ринки знаходились коло історичних максимальних значень. Дуже суттєво додало в зниження досить помітне і різке денне зростання відсоткових ставок держаних облігацій уряду США на новинах з Європи. Дохідність 10-и річних державних облігацій США за кілька годин зросла з 2,2% до 2,35%, потім знизившись до 2,3%. Укріплення євро та ослаблення долару США збільшують аргументацію на користь підвищення відсоткових ставок в США, до певної міри нівелюючи негативний ефект такого збільшення.

Реакція на фондових ринків країн, які розвиваються була маловиразною. Їх композитний доларовий фондовий індекс, MSCI EM, вчора знизився на 0,3%.

Сьогодні ринки очікують публікації звіту по ринку праці в США, який має суттєвий вплив на темп нормалізації грошово-кредитної політики в США. Попередні дані приватної ADP, говорили на користь більш швидких дій американського Центробанку.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво зростають, індекс MSCI EM знижується на 0,5%.

На локальному ринку акцій слід очікувати, скоріше, продовження невиразної динаміки минулих днів. Трохи більш імовірно очікувати зростання, хоча при такій поведінці ринку, як в минулі дні, результат є не дуже прогнозованим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду