Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 7 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 700,07+0,49%

В минулу п’ятницю індекс Української біржі суттєво знизився - на 2,1%. При цьому в порівнянні з кількома попередніми торговими сесіями дещо зросли обсяги торгів. Складається враження, що знову частина учасників ринку, які мають власні не до кінця виконані плани по продажу активів, вирішила, скориставшись невеликим ростом ринку, продати ще якусь частину належних ним місцевих акцій.

Основні європейські фондові індекси минулої п’ятниці несильно знизились. Загальноєвропейські індекси: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий, STOXX Europe 600, опустились в цей день обидва на 0,4%. Основні фондові індекси США, напроти, останнього дня минулого тижня сильно підросли, додавши близько 2,1%. Цим своїм рухом  наверх вони ще більше заплутали тих, хто думав побачити на заокеанських біржах певний торговий тренд. Днем раніше фондові індекси Jones Industrial Average та S&P 500 США втратили 1,4%, а до цього протягом двох днів теж показували несподівану і різнонаправлену динаміку. В середньому ж за кілька торгових сесій американські фондові індикатори мало змінились, знаходячись недалеко від історичних максимумів.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці втратив 0,85%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Помірковано втрачає індекс MSCI EM – 0,1%.

Опублікований в п’ятницю звіт по праці в США показав, що американська економіка створила в листопаді 2015 року 211 тис. робочих місць – більше, ніж очікували аналітики. Таким чином, умови для підвищення базової ставки ФРС в грудні є сприятливими.

Нафтовий картель ОПЕК на своєму засіданні минулої п’ятниці фактично зберіг статус-кво, яке склалось на світовому ринку нафти останнім часом, не ввівши обмежень на постачання членами картелю нафти. ОПЕК не буде одним, хто буде балансувати ринок – вирішило зібрання. Рішення картелю буде сприяти утриманню цін на нафту на низькому рівні ще певний час.

Обидві новини слабо негативні для фондових ринків країн, які розвиваються. Проте їх вплив досить обмежений, оскільки подібні сценарії вже закладені в поточні ціни акцій.

Сьогодні на локальному ринку акцій навряд чи буде продовження сильної негативної динаміки, яка спостерігалась в п’ятницю. Є дещо більші шанси на поміркований ріст цін акцій на Українській біржі, хоча і помірковане їх зниження теж досить імовірне.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 7 декабря 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий 07/12
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду