Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 8 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 700,19+0,02%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,5%. Особливих продажів в цей день не було. Обсяги торгів в понеділок знизились в порівнянні з минулою п’ятницею, коли індекс УБ втратив 2,1%. Чи позначив вчорашній рух наверх, хоча б тимчасове встановлення тренду на зростання на локальному ринку акцій – залишається під питанням. Недавнє збільшення обсягів торгів при зниженні ринку начебто говорить про те, що є ще певні непродані обсяги активів у учасників ринку, і це може тиснути на ринок і далі. Можливо, вчорашня новина про купівлю близько 20% акцій Української біржі Драгон Капітал трохи заспокоїть учасників ринку і ціни акцій вже не будуть сильно знижуватись найближчими днями. Можливо позитивні новини, як, наприклад, отримання «Центренерго» суттєвого чистого прибутку в жовтні, також будуть впливати на ринок позитивно. І, нарешті, можливо, нас очікує традиційне передноворічне ралі.

Європейські фондові індекси в перший день цього тижня незначно підросли, американські знизились. Загальноєвропейські індекси: «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий, STOXX Europe 600, в цей понеділок додали відповідно 0,9% та 0,5% після втрати обома 0,4% минулої п’ятниці. Основні фондові індекси США знизились вчора в межах 0,65-0,8%. В якості основної причини вчорашнього зниження на фондових біржах США фахівці назвали суттєве - 5% одноденне зниження цін на нафту. Ціна на нафту США марки WTI за результатами вчорашніх торгів опустилась на 5,8% до $37,65 – найнижчого рівня з лютого 2009 року. Акції енергетичних компаній Chevron та Exxon Mobil знизились вчора на 2,5%. Не слід відкидати у вчорашній динаміці на біржах Америки присутність і технічного фактору – фондові індекси США зросли більш, ніж на 2% минулої п’ятниці.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього понеділка втратив ще 0,55%. Індикатор знаходиться на траєкторії зниження з початку листопада після швидкого та доволі сильного відновлення в кінці вересня та на початку жовтня. На індикатор MSCI EM зниження цін на нафту, і на сировину взагалі має доволі сильний вплив.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються, як і індекс MSCI EM, який втрачає близько 1%. Трейдери говорять про те, що початок сьогоднішніх торгів в Європі буде характеризуватись доволі незначною динамікою європейських фондових індексів.

Сьогодні на українському ринку акцій, дещо більш імовірною видається слабо негативна динаміка. Хоча при тій ситуації, яка склалась на локальному фондовому ринку протягом останніх двох – трьох тижнів, зміна знаку торгів в ході сьогоднішньої торгової сесії є доволі імовірною, як і слабо позитивне закінчення торгів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий 08/12
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду