Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 10 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 704,57+0,33%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів підріс на 0,3%. Вчорашні торги на УБ сильно нагадували торги у вівторок. Індекс біржі кілька разів переходив з «червоної» в «зелену зону», і навпаки, і після  помітного зниження в перші півгодини останньої торгової години на біржі, протягом другої половини годинного проміжку різко і сильно підріс, і вирвався «в плюс». Як і днем раніше, половина індексних акцій закінчила вчорашні торги зі зростанням, половина – зі зниженням.

Технічно картина на ринку продовжує залишатись невизначною. Останні кілька торгових сесій індекс УБ стабілізувався коло магічної відмітки 700 пунктів і дуже слабо підріс. Обсяги торгів в цю середу зросли в порівнянні з обсягами торгів днем раніше і ще більше, якщо порівнювати з обсягами торгів понеділка.

Серед окремих індексних акцій варто виділити в першу чергу акції Райффайзен банк Аваль та Центренерго, а також, можливо, Азовсталі. Ціна акцій банку, динаміка яких повторювала динаміку індексу з початку року до початку жовтня, потім почала бути кращою за динаміку індексу. Це відбулось на фоні очікувань додаткового випуску акцій банку. З середини листопада, коли стало відомо, що збільшення капіталу банку найближчим часом є фактом, відбувся помітний ріст ціни акцій Райффайзен банк Аваль. А от після того, як стало зрозуміло, що розміщення відбудеться по номінальній ціні і сильно «розмиє» частку інших акціонерів, ціна акції почала помітно знижуватись. Ціна акцій Центренерго, яка аналогічно, була близька по динаміці до динаміки індексу УБ з вересня почала помітно програвати індикатору після появи обсягів на продаж. Останніми днями вона стабілізувалась, щоправда на знижених рівнях. Аналогічно стабілізувалась і ціна акцій Азовсталі, яка по динаміці була краще ринку в першій половині року на фоні непоганої фінансової звітності емітента, а потім, після двох кварталів збиткової роботи, з початку жовтня різко знизилась, і, в результаті, програла по динаміці індексу УБ, якщо брати за точку відліку січень 2015.

Переважна більшість основних закордонних фондових бірж в цю середу знизились. Зниження було поміркованим. В Європі основні фондові індекси в цей день втратили в межах 0,14-0,95%. В середньому зниження цін європейських акцій в середу склало 0,4-0,6%. В США, де індекси Dow Jones Industrial Average та S&P 500 просіли відповідно на 0,4% та 0,8%, це була вже третя негативна торгова сесія поспіль. Було логічно очікувати зниження фондових індексів США з рівнів близьких до історичних максимумів перед передноворічним ралі. Та поки все ж про це говорити ще рано, оскільки технічно картина негативної корекції на заокеанських біржах, ще не виглядає до кінця переконливою. Зранку ф’ючерси на американські фондові індекси, європейські біржі, імовірно, відкриються в негативній зоні.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора  знизився на символічні 0,05%. З сьогоднішнім негативним початком дня (-0,5%) це вже сьомий торговий день зниження для індикатора поспіль. А взагалі, індекс MSCI EM, втрачає вже три тижні. З початку тижня індикатор поступово стабілізується через низькі ціни акцій.

Основною причиною негативної динаміки останніх днів на світових фондових ринках ряд експертів називає зниження цін на нафту. Хоча й технічний фактор – негативної корекції від локальних максимумів відкидати не варто. Підтвердження тому є те, що вчорашнє зниження цін в США відбувалось по широкому спектру акцій, і в більшій мірі стосувалось  високотехнологічних компаній, представлених на NASDAQ. Дехто з фахівців, коментуючи динаміку світових ринків акцій, згадує і той факт, що зниження почалось з інтерв’ю Голови ЄЦБ Маріо Драгі минулого тижня і рішення залишити обсяг викупу активів ЄЦБ незмінним.

Що стосується локального ринку акцій, то єдиним аргументом, який суперечить великій імовірності продовження вчорашнього та позавчорашнього сценарію торгів на Українській біржі – є те, що фондові ринки не люблять занадто малої волатильності. Тож в якийсь момент індекс УБ може різко зрости або знизитись. І це необхідно враховувати. А так, видається, що динаміка останніх двох днів на Українській біржі найбільш точно відображає настрої учасників ринку. Тому, крім тільки що наведеного заперечення, важко навести аргументи, чому динаміка останніх двох торгових сесій не може з великою імовірністю повторитись і сьогодні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду