Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 677,95-2,44%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі за результатами торгів знизився на 1,3%. Різкий рух донизу відбувся в останні півтори години торгів, імовірно, під впливом досить суттєвого руху в тому ж напрямку основних західних фондових індексів. Таким чином індекс УБ відразу опинився на відмітці 695 пунктів, яка є його короткостроковим рівнем підтримки. Більше за інші втратили в ціні останнього торгового дня минулого тижня акції Азовсталі (-7,1% по значенням закриття) та Райффайзен банк Аваль (-3,6% по значенням закриття). Суттєво додали в ціні цього дня акції Єнакіївського металургійного заводу (+3,6% по значенням закриття). Динаміка в інших індексних паперах в цей день була незначною. Обсяги торгів на УБ в минулу п’ятницю були помітно нижчими, ніж в попередні дні.

Служба кредитних рейтингів Standard & Poor's в п'ятницю підтвердила суверенні рейтинги України на рівні "В-/В". Прогноз рейтингів - "стабільний". Також підтверджено рейтинг України за національною шкалою "uaBBB-". S&P відзначає прогрес України у процесі реструктуризації заборгованості та здійснення важливих реформ, але враховує в рейтингах економічні та політичні труднощі країни.

Як вже зазначалось, європейські та американські фондові індекси минулої п’ятниці суттєво знизились. Зниження загальноєвропейських фондових індексів Euro Stoxx 50 та STOXX Europe 600 склало в цей день 2,04%. Фондові індекси США Dow Jones Industrial Average та S&P 500 втратили в п’ятницю відповідно 1,76% та 1,94%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився минулої п’ятниці на 1,96%.

Якщо говорити про причини п’ятничної динаміки. Фондові індекси США до минулої п’ятниці вже кілька днів знижувались. І знижувались вони від значень близьких до локальних максимумів. Слабий ріст фондових індикаторів країни минулого четверга означав наступне: або в п’ятницю буде суттєвий ріст в цінах акцій, який мав би перебити негативні настрої короткострокових трейдерів, або ж мало слідувати суттєве зниження. «Ринок обрав» більш імовірне продовження і суттєво знизився. Масла в вогонь підлило суттєве зниження цін на нафту.

Новим потрясінням для цін на нафту стала публікація песимістичного прогнозу Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) від 11 грудня 2015, який передбачає збереження надлишку пропозиції на енергоносій в умовах слабкого попиту.

Основною подією цього тижня має стати дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому, як очікується, буде прийняте рішення про перше за останні сім років підвищення базової ставки в країні. Очікується, що підвищення складе 25 базисних пунктів (0,25%). В наступні кілька років ФРС буде дуже поступово збільшувати базову ставку з метою нормалізації грошово-кредитної політики в країні, і уникнення раптового і сильного скачка інфляції.

З позитивного. Темпи зростання промислового виробництва в Китаї минулого місяця виявилися краще очікувань ринку і склали 6,2% рік до року (прогноз 5,7%). На цьому фоні основний фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite Index, сьогодні зростає на 2,9% на відміну від більшості інших фондових індексів в регіоні, які знижуються.

Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку додають. Індекс MSCI EM, який знижувався вночі, тепер слабко зростає, додаючи 0,1%.

Сьогодні очевидно західні фондові біржі зростатимуть, незалежно від їх динаміки в подальші дні. Такий звичайний хід торгів після великого зниження напередодні. Імовірно, на західних біржах кілька наступних днів зниження в середньому продовжиться, щоб закінчитись суттєвим ростом за тиждень перед католицьким Різдвом.

Повертаючись до локального ринку акцій. Сьогодні він опиниться на роздоріжжі. Оскільки українські біржі ще не застали суттєвого зниження на фондовому ринку США, ринок має аргументи для подальшого зниження. З іншої сторони, сьогодні на західних біржах буде, імовірно, досить помітний ріст, а сам індикатор УБ знаходиться на рівні короткострокової підтримки. Тож є аргументи і на користь цінового росту. В цій ситуації можлива різна, проте, скоріше, відносно невелика динаміка індексу Української біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду