Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 15 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 688,03+1,49%

Вчора індекс Української біржі несподівано різко знизився на 2,4%. Цей рух відбувся протягом останніх 15-20 хвилин торгів. Протягом практично всієї торгової сесії цього понеділка індикатор перебував коло відмітки нульової зміни по відношенню до значення закриття минулої п’ятниці.

Якщо говорити про імовірні причини такої різкої просадки індикатору, то варто згадати вчорашнє негативне відкриття торгової сесії в США і, як наслідок, суттєве зниження європейських фондових індексів. Зазвичай, після сильного зниження, подібного до того, що спостерігалось протягом торгової сесії минулої п’ятниці на фондових біржах Європи та США, фондові індекси розвинутих країн відновлюються і зростають, хоча б незначно.

Насправді, що стосується фондових індикаторів США в результаті так воно і сталось. Під кінець торгів акціями за океаном фондові індекси США, які протягом торгової сесії цього понеділка «боролись» за те, щоб вийти в плюс, дійсно додали і за результатами торгів зросли: індекс Dow Jones Industrial Average на 0,6%, а індекс S&P 500 на 0,5%. Цьому посприяв тимчасовий ріст цін на нафту.

Фондові індекси Європи не застали цього руху, і за результатами вчорашніх торгів знизились. Протягом першої половини понеділка вони додавали, але в другій половині дня почали знижуватись. Негативне відкриття вчорашніх торгів акціями в США призвело до їх подальшого провалу. Зниження загальноєвропейських фондових індексів Euro Stoxx 50 та STOXX Europe 600 вчора відповідно склало 2,0% та 1,76% після просадки обох індикаторів в п’ятницю на 2,04%. Доволі негативна динаміка.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на поміркованих 0,3%.

На динаміку цін акцій, наразі впливає зміна цін на нафту. Після невеликого відновлення, ціни на нафту сьогодні продовжили зниження. Також важливим для ринків акцій є технічний фактор – фондові індекси західних країн мають знизитись від локальних мінімумів. Має вплив на цінову динаміку і рішення ФРС по підняттю базової ставки в США, яке до свого оголошення тисне на ціни акцій вниз. Проте, багато трейдерів, і закономірно, чекає певного відновлення ринків після оголошення рішення ФРС.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси додають, на європейські торгуються змішано, індекс MSCI EM додає 0,6%. До речі індикатор MSCI EM вчора досягнув свого мінімального значення за останній рік і, схоже, відштовхнувшись від нього, почав зростати.

Повертаючись до локального ринку акцій. Перебіг сьогоднішньої торгової сесії на Українській біржі багато в чому буде визначатись впливом зовнішніх ринків. Негативні настрої на них, імовірно, не дадуть можливості, цінам локальних акцій сильно підрости. Проте, повторення вчорашнього негативного сценарію торгів також малоймовірно. Тож слабка, і, скоріше, позитивна цінова динаміка на локальному фондовому ринку є найбільш імовірною. Хоча й слабо негативного варіанту розвитку торгів на Українській біржі теж виключати не варто.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 15 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду