Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 18 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 670,67-1,91%

Вчора індекс УБ нарешті підріс. Ріст склав 0,5%. Це небагато взагалі, та ще й менше ніж зниження на 1,1% днем раніше. Індекс відштовхнувся і пішов вгору від значення близького до мінімального в 2015 році. Шість індексних акцій закінчили торги в зеленому кольорі, три - в червоному і одна акція, практично, з нульовою зміною. Обсяг торгів був дещо вищим за середній за останні дні, що також позитивно.

Ризикнемо висунути припущення щодо причин динаміки українського ринку акцій в останній місяць. Як тільки продавці йдуть з ринку, він рухається по-перше, керуючись логікою зовнішніх ринків, а по-друге старається відновитись до більш розумних і більших  значень. Як тільки ринок підростає, продавці, які не допродали акції вступають в діло і локальний ринок акцій завалюється вниз по причині низької ліквідності безвідносно до того, що відбувається на зовнішніх ринках чи до фундаментальних чинників. Теж саме відбувається коли комусь необхідно щось терміново продати.

Європейські фондові індекси вчора суттєво підросли, американські – суттєво знизились. Загальноєвропейські фондові індекси Euro Stoxx 50 та STOXX Europe 600 вчора зросли відповідно на 1,8% та 1,2%. Фондові індекси США Dow Jones Industrial Average та S&P 500, знизились в четвер відповідно на 1,4% та 1,5%. Така різнонаправлена і сильна динаміка пояснюється суто технічними факторами. Хоча, хтось може сказати, що на американський фондовий ринок вплинуло зниження цін на нафту.

Європейські біржі з однієї сторони не застали зниження на американському фондовому ринку, який задає ритм торгів на всіх основних фондових майданчиках. І це – основне для їх вчорашньої динаміки. З іншої сторони (це менш важливо) вони, маючи на сьогодні більш сильний фундамент, при нижчих цінах акцій в останньому своєму рості ще не дійшли до локальних максимумів. Європейські фондові індекси по динаміці повторюють рух на американському ринку. Природно, що якщо вони не застають, по часу сильний рух другої половини дня на фондових біржах США, через закриття бірж в Європі, то вони руху індексів в Америці не слідують в цей день, а повторюють його по напрямку та силі наступного дня в першій його половині.

Що стосується американського ринку акцій, то після кількох днів відновлення він взяв паузу і знизився, даючи собі простір для росту ближче до святкування католицького Різдва. З точки зору настрою, такий ріст був би дуже добрим подарунком на свято. Після росту попередніх днів американським фондовим індексам до вчорашнього дня практично не лишалось простору для помітного зростання до своїх максимальних значень. Ці максимуми є верхньою границею розумних з фундаментальної точки зору значень діапазону, що слідує зі співвідношення довгострокових дохідностей інвестицій в акції та боргові інструменти.

Для тих хто цікавиться, на малюку нижче наводиться потенціал росту та дохідності регіональних світових ринків до кінця 2016 на думку фахівців провідного американського банку City (Citygroup) кінця листопада 2015 зі стратегічного огляду-пропозиції для клієнтів з великим та дуже великим статками.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав  1,0%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються. Індекс MSCI EM втрачає 0,5%. Останній «доганяє» вчорашнє зниження фондових індексів США.

Сьогодні більш логічно очікувати зниження локального ринку акцій під впливом зовнішніх чинників. Єдине, що може служити сильним аргументом проти цього є те, що локальний фондовий індекс знаходиться дуже низько коло довгострокових мінімумів і йому не завадило б підрости. Та все ж сценарій дуже поміркованого зниження сьогодні бачиться, як більш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 декабря 2015
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду