Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 07:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 21 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 660,1-1,58%

Минулої п’ятниці індекс УБ знизився на 1,9%. Це і не дивно, адже минула п’ятниця видалась досить негативним днем для переважної більшості світових фондових індексів. Основне падіння українського фондового індикатора припало на час початку торгів на фондових біржах в Сполучених Штатах. Світові фондові індекси разом з українським зараз, можна сказати, набирають простору перед передріздвяним та новорічним ралі. 

Європейські фондові індекси знизились в п’ятницю відносно несильно. Загальноєвропейські фондові індекси Euro Stoxx 50 та STOXX Europe 600 в цей день зросли відповідно на 1,4% та 1,0%. Фондові індекси США, Dow Jones Industrial Average та S&P 500,, які знижувались протягом всієї торгової сесії п’ятниці, втратили відповідно 2,1% та 1,8%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в той день втратив 1,1%.

Але песимізму не має місце бути. Сьогодні 21 грудня. До католицького Різдва лишилось лише чотири дні. Практично гарантовано найближчі дні нас всіх очікує суттєве зростання світових фондових індикаторів. Адже скоро велике свято. І не забуваємо про традиції фондового ринку, який звично «росте» перед ним.

Сьогодні ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку дуже суттєво додають. Європейські зростають більше відсотка, що буває вкрай рідко. Індекс MSCI EM додає скромніше – 0,2%.

Якщо говорити про причини динаміки фондових індикаторів, то необхідно згадати середньострокову та довгострокову диспозицію. Фондові індекси США мають невеликий простір для росту на проміжку 1-3 роки. Ціни акцій за океаном вже досить високі завдяки їх великому росту в попередні роки з 2009. Довгострокова розрахункова абсолютна дохідність в акції (у відсотках) – відповідно низька. При зростанні відсоткових ставок рухатись місцевим індикаторам буде особливо нікуди. Провідний банк США City, який цитувався в попередньому огляді давав цільове значення по фондовому індексу США S&P 500 на кінець 2016 року 2200 пунктів (і це, можливо, дещо оптимістично). Тобто ріст від значення закриття п’ятниці має скласти 9,7% плюс 2% дивідендів. Начебто непогано - +9,7% від значення закриття п’ятниці, та не забудемо, що до кінця року індикатор, імовірно, додасть ще 5-6%. Значить дохідність City за 2016 рік складе разом з дивідендами складе якихось 4-5%.

Що стосується Європи, City дає ріст широкого індексу STOXX Europe 600 з 361 до 440 пунктів – на цілих 22% від значення закриття п’ятниці. Щоправда з цього значення, якщо хтось мислить в категоріях долара США (індекс STOXX Europe 600 виражений в євро), можливо – і це під питанням, слід вирахувати кілька відсотків на укріплення курсу долара США по відношенню до євро. Причина більшого потенціалу європейського ринку - менший ріст з 2009 року, низькі відсоткові ставки в Єврозоні та хороші макроекономічні показники зі зростаючими прибутками європейських корпорацій.

А от, наприклад, міжнародний фондовий індекс Китаю (мова йде не про відомий індекс фондової іржі Шанхаю, Shanghai Composite Index, а про MSCI China, який зараз набагато дешевший) має, на думку аналітиків City, потенціал зростання близько 50%. Інші провідні банки, як то Goldman Sachs дають дещо відмінні, та, в головному, подібні прогнози.

Торгівля акціями при їх значних короткострокових коливаннях, які визначаються психологією учасників ринку, бажанням спекулянтів та трейдерів заробити на рухах ринку враховує різницю, що визначається фундаментальними чинниками. Так, фондові індекси США суттєвіше знижуються бо у них немає простору для росту через їх дорожнечу.

Що стосується локального ринку акцій, то тут варто надіятись, що і місцеві учасники будуть рухати ринок найближчими днями в загальному тренді світового росту акцій, якщо тільки хтось із них не захоче зіпсувати свято, що наближається.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 декабря 2015
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду