Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 24 декабря 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 676,4+0,64%

Вчора індекс УБ підріс на 1,08% після зростання на 0,7% за результатами попередньої торгової сесії та зниження на 1,6% ще днем раніше. Весь ріст індикатору прийшовся на другу половину дня. Ріст індексу УБ в цю середу виявився дуже близьким до зростання в той же день композитного доларового фондового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, - 1,07%. Найближчий до українського фондового індексу, фондовий індекс Румунії, BET,  вчора підріс менше - на 0,5%. Однак індекс BET, так само, як і індекс MSCI EM зростає більш тривалий час, і за останні три торгові сесії додав 2,7%, в той час, як індекс MSCI EM за останні три торгові дні приплюсував 1,7%, а індекс УБ – лише 0,2%. Невеликий ріст індексу УБ вчора є, можливо, симптоматичним, і, можливо, показує певну слабкість поточних цін акцій, і невпевненість учасників ринку в подальшому руху на ринку. Будемо сподіватись, що це не так, і динаміку індексу УБ в останні дні є лише просто традиційним відставанням локального ринку акцій від більш динамічних сусідніх ринків.

Обсяги торгів вчора на локальній біржі були дуже низькими – набагато меншими за обсяги торгів в попередні дні, і, взагалі, були мінімальними, принаймні, за останні кілька місяців. Три індексних акції взагалі вчора не торгувались. Відчувається, що наближається свята, і помітна частина учасників локального ринку акцій вже пішла на довгі вихідні. Загалом, це природна ситуація для цієї пори року, і не тільки для українського, але й переважної більшості світових фондових ринків.

Вчора європейські акції дуже переконливо зросли. Загальноєвропейські фондові індекси Euro Stoxx 50 та STOXX Europe 600 додали за вчорашню торгову сесію відповідно 2,25% та 2,7%. Вчорашньому росту західних фондових бірж посприяв суттєвий ріст цін на нафту, які додали близько 3%. Тож не дивно, що серед акцій, які зросли в ціні більше за інші були акції енергетичних та видобувних компаній. І природно, що серед регіональних європейських індексів лідером став британський FTSE 100, в якому акції цих секторів мають істотно більшу вагу.

Вчора акції компаній з українським корінням, які торгуються на Лондонській фондовій біржі: Ferrexpo PLC та MHP SA (Миронівський хлібопродукт), дуже переконливо зросли -  відразу на 12,9% та 10%. До речі, акції Ferrexpo з минулої п’ятниці включно додали в ціні 41%, щоправда від дуже низького, як для них цінового рівня.

Американські фондові індекси зросли вчора менше від європейських. Фондові індекси США Jones Industrial Average та S&P 500 додали відповідно 1,1% та 1,2% після росту вівторка на 1,0% та 0,9% та понеділка на 0,7% та 0,8%.

Вчорашня дивергенція в темпах росту – розходження в величині зростання європейських та американських фондових індексів, пояснюється тим, що американські фондові індикатори по-перше, почали ралі раніше, а по-друге, мають верхню планку – обмеження в величині короткострокового росту, і вони до неї наближаються. Ця планка визначається фундаментальним чинником – перспективами середньострокового та довгострокового росту індексів від цих цінових рівнів.

Окрім росту цін на нафту, який продовжується і сьогодні, на ріст фондових індексів досить позитивно впливають і свята, які наближаються. Ріст фондових індикаторів перед Новим Роком є традиційним.

Зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси, щоправда,  слабко коригуються вниз. Німецькі акції сьогодні не торгуються. Індекс MSCI EM зранку додає 0,2%.

Сьогодні можна сподіватись на те, що локальний ринок акцій при низькій активності спробує догнати в рості закордонні ринки. Перешкодити цьому яскравому зростанню може до певної міри невиразний зовнішній фон, слабка активність торгівців та, що менш імовірно, несподіваний відносно крупний продаж акцій одним з крупних учасників ринку, що вже не раз бувало в останній місяць. Але ріст ринку є помітно більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 декабря 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду