Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 13 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 681,1+2,91%

Вчора індекс УБ знизився на символічні 0,04%. З початку вчорашніх торгів індикатор тривалий час перебував в негативній зоні, слабко знизившись відразу після відкриття біржі. Під самий кінець торгової сесії індикатор різко вирвався в плюс, додаючи 0,9%, але потім, через короткий проміжок часу, також швидко опустився вниз, закінчивши торги практично в нулі.

Рух в кінці української торгової сесії на локальному ринку, не виключено, відбувся під впливом динаміки фондових індексів США на відкритті торгів за океаном. Фондові індекси цієї країни спочатку непогано додали, а потім різко пішли вниз, опустившись практично до відмітки нульової зміни. Вслід за ними, повторили цей рух і багато  світових фондових індексів інших країн та регіонів світу. Якийсь час вже, щоправда, в другій половині дня фондові індикатори США провели навіть в «червоній зоні», проте під кінець торгової сесії здійснили похід вгору, і закінчили торги плюсом. Широкий індекс США, S&P 500 за результатами  торгової сесії вівторка додав 0,8%.

Європейські фондові індекси, які забагато знизились до того, в цей вівторок підросли. Широкий загальноєвропейський індекс, STOXX Europe 600, (який згідно з прогнозами аналітиків має зрости за рік від поточних рівнів аж на 21%) додав вчора 0,9%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього вівторка майже не змінився, втративши, подібно локальному українському ринку акцій, символічні 0,02%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво зростають. Індекс MSCI EM теж додає непогані 1%. З однієї сторони, ранішнє зростання фондових індикаторів Європи та США може нічого і не означати – ринок в останні дні та місяці розвертався протягом дня, показуючи протилежний знак на закритті від знаку зміни до та на самому початку торгів. Здається, це така торгова тактика тих, хто управляє короткостроковими рухами на ринку, щоб замаскувати свої наміри. Проте, психологія більш пасивних учасників в останні дні зниження після початку нового року настільки постраждала, що лише рух ринків вгору може її підтримати. Тож, базуючись на цьому факті і враховуючи, що впливові учасники піклуються про стан ринку, можна припустити, що і результат сьогоднішніх торгів акціями в Європі та США, та й в цілому в світі, буде позитивним.

Певними фундаментальними новинами для ринків є наразі поведінка цін на нафту. Та здається, основні світові фондові індикатори вже «відв’язались» від жорстокої прив’язки до цін на енергоносій. В США наразі розпочинається сезон корпоративної звітності за 4-ий квартал 2015 року, який має вплив на тривалішу перспективу поведінки акцій країни. Так само є і в Європі. Очікується, що прибутки американських корпорацій за результатами публікацій квартальних звітів в цілому знизяться, а європейських виростуть. Тому недавнє зниження фондових індексів США до певної міри враховує більш негативні результати корпорацій країни.

Що стосується звітності українських емітентів, то її треба чекати ще кілька місяців, і навряд чи уважний учасник ринку знайде в ній великі несподіванки.

Що стосується сьогоднішньої динаміки локального українського ринку акцій, то шанси позитивного перебігу торгів та позитивного їх завершення суттєво перевищують негативні. І справа тут не тільки у позитивному впливі зовнішніх ринків, що зараз досить суттєво, але й в тому, що локальний ринок наразі більш схильний до росту. Це показали і останні торги, які на фоні зниження зовнішніх ринків і, незважаючи на свій негативний результат, були більш позитивними, ніж за кордоном. Так що місцевим «бичкам» на ринку сьогодні дорогу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 января 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду