Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 18 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 657,9-0,31%

Останнього дня минулого тижня індекс Української біржі втратив 3%. Це відбулось незважаючи на бажання учасників ринку до зростання. Останнє було видно по технічній картині торгових сесій з кінця минулого року. Та ситуація на зовнішніх ринках не сприяла росту вітчизняного фондового ринку в останній день минулого тижня.

На світових фондових ринках спостерігається помітна негативна корекція. Широкі європейський та американський фондові індекси,  STOXX Europe 600 та S&P 500, минулої п’ятниці знизилися відповідно на 2,8% та 2,2%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився в цей день на 1,9%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси зростають, на американські коливаються коло нуля, то зростаючи, то знижуючись. Індекс MSCI EM втрачає 0,3%. Трейдери очікують нейтрального відкриття торгів акціями в Європі.

Основною новиною для фондових ринків сьогодні стало зниження цін на нафту через припинення економічних санкцій проти Ірану, введених в 2012 році, що знаменує повернення іранської нафти на світові ринки та збільшення пропозиції вуглеводнів. Ціна нафти марки Brent зранку опустилась до 28 доларів США за барель.

Якщо говорити про причини зниження світових ринків, то вкотре варто повторити що це: 1) зависокі ціни акцій до їх зниження, 2) негативна динаміка прибутків корпорацій США, 3) зниження цін на нафту та інші сировинні товари. Зниження цін на нафту в короткій перспективі впливає на прибутки корпорацій через а) велике зниження прибутків енергетичного (нафтогазового сектору) з одного боку та б) сповільнення темпів інфляції з іншого – що також негативно в сьогоднішніх межах інфляції, хоча в кінцевому підсумку позитивного для економіки США та Європи завдяки зростанню темпів внутрішнього споживання – споживачі менше тратять коштів на енергоносії.

Наразі серед фахівців фондового ринку йдуть інтенсивні дискусії стосовно зниження ринків. Чимало вказують ще на певне продовження руху вниз на інтервалі місяць, проте з оптимізмом дивляться далі, особливо, на другу половину року.

На фоні стабілізації зовнішніх ринків сьогодні можна очікувати слабкої динаміки від українського ринку акцій. Рух вгору видається трохи більш імовірним. Проте трейдерам треба бути дуже обережними - наразі ціни акцій нестабільні: локальний ринок акцій сьогодні може здійснити справжній похід наверх, і в той же час не можна виключати зниження ринку, яке сьогодні в силу загальної диспозиції на ринках, носитиме у випадку реалізації цього сценарію обмежений характер.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 января 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду