Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 19 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 649-1,35%

Сьогодні Водохреща, свято Хрещення Господнього та свято Богоявлення  по українському православному та греко-католицькому календарю. Тож зі святами тих, хто святкує.

Вчора індекс Української біржі втратив 0,3%. Зниження відбулось повністю в лінії з поведінкою основних світових фондових індикаторів.

Вчора в США відзначали День Мартіна Лютера Кінга. Оскільки вчорашній день в США був вихідним, фондові біржі цієї країни не працювали. Однак, ф’ючерси на американські фондові індекси під час європейської торгової сесії вчора торгувались і дуже помірковано знизились.

В перший день цього тижня помірковано знизились і європейські фондові індекси. Широкий панєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив 0,36%. Загальноєвропейський індекс голубих фішок Euro Stoxx 50 просів на 0,6%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився на 0,8%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси США та Європи досить сильно зростають, додаючи майже 2%, що буває дуже рідко. Зростає на 1,5% і індекс MSCI EM. Останній місяць чи два, динаміка перед початком та на початку торгової сесії значить набагато менше, ніж раніше, в попередні кілька років. Торги на європейських та американських фондових біржах зараз характеризуються рваним темпом, часто з різкою зміною знаку, і наступним сильним рухом в іншу сторону. Частково це пояснюється прагненням крупних гравців заробити на непрофесіоналах та дрібноті за відсутності прибуткового системного росту ринку, а також замаскувати свої наміри. Інша причина полягає, імовірно, в тому щоб збити темп торгів, наприклад, сповільнити зниження ринків, коли таке відбувається, явно позначивши загрозу для тих учасників ринку, які бажають шортити. Один з керівників компанії KKR (раніше відомої як Kohlberg Kravis Roberts), самої відомої компанії приватних інвестицій, недавно сказав що цього року торгівля на (західних) фондових біржах – справа виключно професіоналів, дилетанти будуть втрачати кошти.

Та сьогодні дуже імовірно, буде дуже позитивний день на світових фондових біржах. І це незважаючи на відносно слабкі дані по ВВП Китаю опубліковані сьогодні вранці – 6,8% в річному вимірі в 4-ому кварталі 2015. Росту фондових індексів сприяє і значне (на 3%) зростання цін на нафту. Чи позначить сьогоднішня торгова сесія розворот на світових фондових ринках від локального мінімуму, чи після дня-двох цінового росту фондові індекси Європи та США знову перейдуть до зниження, яке має зупинитись дещо нижче (про що говорить більшість учасників цих ринків) покаже час. Не будучи в середовищі торгівців на цих ринках, говорити з впевненістю про щось в поточному інвестиційному середовищі – неможливо.

А от виходячи з позитивної ситуації на зовнішніх ринках, яка дуже імовірно, продовжиться протягом сьогоднішніх торгових сесій в різних часових поясах світу, з чималою імовірністю можна очікувати і позитивної торгової сесії на локальній фондовій біржі в Україні. Тож успіху.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 января 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду