Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 20 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 650,13+0,17%

Вчора індекс УБ доволі несподівано знизився на 1,35%. Гірше того, ціна акцій «Мотор Січі», яка має найбільшу вагу в індексі Української біржі, і показувала кращу за переважну більшість індексних акцій цінову динаміку в минулі роки, по цінам закриття ринку на вчора та позавчора втратила 5%, більше за інші акції, які входять до індексної корзини. Саме її негативна цінова динаміка вчора внесла основний вклад в динаміку основного українського біржового індикатору. Протягом торгової сесії цього вівторка індекс УБ доволі сильно змінювався протягом торгової сесії, спочатку сильно знизившись, потім перейшовши в зону позитивної зміни, і в кінці торгів, знову знизившись. Та мінлива динаміка на фондових ринках цього вівторка була характерна не лише для локальної української біржі.

Вчора основний фондовий індекс США S&P 500 підріс, але лише на 0,05%. Вчорашній день на американському фондовому ринку, що називається, не задався. Так, звичайно, почитавши огляди провідних американських аналітиків та проаналізувавши їх аргументи, могло здатися, що основний (широкий) фондовий індекс США, S&P 500 має протягом наступних півтора-двох місяців ще трохи опуститись – до 1800 пунктів, навіть, може трохи нижче (можливо навіть до 1750 пунктів). (В другій половині року – для тих хто цікавиться, індекс S&P 500 має сильно підрости). Це в порівнянні з поточними 1881 пунктами індексу S&P 500 – ще мінус 5,5%. Але, саме вчора, після зниження попереднього дня на 2% і після вчорашнього ранішнього переконливого зростання ф’ючерсів на американські фондові індекси більш, як на 1,5%, їх денного (за європейськими часовими поясами) росту більш, ніж на 1%, за законами жанру (чи то б пак торгівлі акціями) фондовий ринок США мав би суттєво підрости. Та торгова сесія цього вівторка в США закінчилась практично з нульовою динамікою.

Європейські фондові індекси вчора підросли і суттєво. Широкий фондовий загальноєвропейський індекс STOXX Europe 600  додав 1,3%.

А ось композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора справді порадував, додавши 1,6% на фоні росту цін на нафту. На превеликий жаль цей фондовий індикатор сьогодні зранку знижується на помітні 2,5%.

Вчора ціни на нафту зробили справжній кульбіт, вдень підростаючи на 5,8% і після цього, вже в ході американської торгової сесії, знизились і закінчили торги майже з нульовою зміною. Вчора в нашому огляді писалось про думку одного з керівників компанії KKR, самої відомої компанії приватних інвестицій в світі, що якщо хтось з дилетантів збирається поторгувати на провідних фондових і товарних біржах протягом 2016 (для багатьох непрофесіоналів, доволі вигідно в попередні кілька років) його, скоріш за все очікує втрата грошей. І він був не єдиний в цій своїй думці. На складних ринках поточного року необхідно мати хороший не тільки професійний досвід, але ще й обов’язково тісне спілкування з впливовими трейдерами. Цілком імовірно ситуація доволі суттєво і позитивно зміниться в другій половині 2016 року внаслідок росту цін на нафту, прискорення темпів економічного зростання та інфляції, яка зараз замала та це буде пізніше.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно знижуються. Хоча, як показала вчорашня торгова сесія на фондових біржах США (та ще немало попередніх торгових сесій останніх місяців) це зараз набагато менше важить – ситуація змінюється на ринках протягом дня дуже динамічно. Трейдери та впливові інвестори на основних ринках, які ведуть себе в цілому без великих змін прагнуть заробити якісь гроші на непрофесіоналах та дрібноті і замаскувати свої плани.

Від локального ринку акцій сьогодні можна очікувати несподіваної динаміки. Ситуація на зовнішніх ринках - негативна. Тому помірковане (помірковане – вже внаслідок надзвичайно низьких цін на місцеві акції) зниження ринку сьогодні є більш імовірним. Та, як показав вчорашній день, торги на локальному ринку можуть мати протилежний знак по відношенню до загального тренду, і тому виключати, що локальний ринок може зрости – не можна. Крім того, поведінку локального ринку визначає лише кілька впливових гравців і їх торгівля є набагато менш передбачуваною, ніж торгівля на крупних ринках Тому, місцевим трейдерам необхідно бути дуже уважними, і зараз не ставити на якийсь один сценарій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 января 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду