Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 22 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 659,5+0,43%

Вчора ціни майже всіх індексних акцій підросли і індекс УБ закінчив торги ростом на 1%. Ріст відбувся в лінії з ростом майже всіх основних світових фондових індексів.

Фондові індекси США вчора додали. Щоправда основний, широкий, фондовий індекс США, S&P 500, підріс лише на 0,5% після також несильного зниження днем раніше на 1,2%. Взагалі трейдерам, в тому числі і на українському ринку, варто звернути пильну увагу саме на технічну картину динаміки індексу S&P 500 за останній місяць та подивитись на неї і за останні шість місяців. На сьогодні ця динаміка є практично визначальною для поведінки більшості фондових майданчиків в світі. З технічної картини складається чітке враження, що темпи зниження американського ринку сповільнюються і на рівні десь 1830 пунктів основний фондовий індикатор США має або розвернутись вверх або просто припинити поточне середньострокове зниження. Це на 2% нижче поточного рівня. Минулого тижня чимало стратегів з США говорили про зупинку зниження індексу S&P 500 нижче рівня 1800 – десь на рівні 1770-1780 пунктів (-5% від поточного рівня) через те, що саме на цьому рівні коефіцієнт ціна/прибуток (чистий операційний – до списань) знизиться до значення 16, що є більш-менш нормальним значенням для американського ринку акцій. З фундаментальної точки зору це є логічним, а для більшості знаних фахівців США було центральним сценарієм. Однак, судячи по технічній картині, індекс S&P 500 в поточному зниженні може і не дійти до значення нижче 1830 пунктів, хоча і двох інших сценаріїв: дійсно провалу його після певної стабілізації до рівня 1775, чи різкого походу вверх від поточних рівнів виключати не варто. Причому, якщо виходити з психології ринку, різкий розворот фондових індексів США та Європи від поточних рівнів бачиться як такий, якому має бути приписана помітна імовірність. Причина – пригніченість значної частини учасників фондового ринку США нинішнім його зниженням, як і зниженням цін на нафту.

Європейські фондові біржі після великої просадки днем раніше, вчора дуже непогано зросли. Основний широкий загальноєвропейський індекс STOXX Europe 600 додав 1,9%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора несильно знизився, втративши 0,6%

Вчора і сьогодні, як і останнім часом, певні активи на ринках продовжили здійснювати незвичайні дуже різкі рухи, вибиваючи в збитки випадкових короткострокових учасників ринку. Вчора, наприклад, майже на 6% за день підросли на біржах ціни на нафту. Сьогодні майже на 6% зростають японські фондові індекси, а різкий рух вверх цін на нафту сьогодні продовжився і досягає вже 5,4%.

В зв’язку з останнім, варто звернути на вчорашнє висловлювання глави державної нафтовидобувної компанії Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil (Aramco) Халіда аль-Фаліха з приводу того, що він вважає ціну на нафту нижче 30 USD за барель «ірраціональною». А це можуть бути не просто слова «сказані в повітря».

На фоні різкого руху вверх цін на нафту індекс MSCI EM зранку додає вже більше 2,5%. Майже на 2% зростають зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси та доволі суттєво додають ф’ючерси на американські фондові індекси. Сьогодні день на фондових ринках обіцяє бути позитивним. Та все ж трейдерам варто пам’ятати – різкі розвороти ринку – це характерна риса першої половини або більшої частини 2016 року. Тому сильний ріст одного дня (чи сильне зниження) зовсім не означає рух в тому ж напрямку наступного дня. Так само за відсутності тісного контакту з найбільш впливовими учасниками ринку невідомо, де ринки зупиняться в рості чи зниження на середньостроковому інтервалі - місячному чи півторамісячному.

Виходячи з сьогоднішньої позитивної динаміки зовнішніх ринків, сьогодні набагато більш логічніше очікувати росту локального українського ринку акцій. Однак, не слід забувати слова про обережність.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 января 2016
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду