Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 25 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 658,99-0,08%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс на 0,4% Це відбулося після зростання цього індикатору днем раніше на 1%. Ріст відбувся в лінії з ростом майже всіх основних світових фондових індексів, проте був набагато слабшим. По ходу торгів останнього  дня минулого тижня основний український фондовий індикатор додавав набагато більше. Та це зростання якось поступово погасло ближче до завершення торгів. Взагалі зараз індекс УБ має меншу волатильність, ніж основні світові фондові індекси, якщо брати денні інтервали. Цього не було в минулі роки, і це, суто теоретично, має здатися дивним, якщо взяти до уваги кількість індексних акцій - лише 10. Чим менше паперів в індексі тим, теоретично, має бути більша волатильність. Очевидно, більш в’яла динаміка українського ринку акцій останніх місяців пояснюється певною втратою до нього інтересу, і, водночас, зростанням волатильності на закордонних ринках, де в умовах слабкої динаміки на річному інтервалі учасники ринку пробують заробити на сильних цінових коливаннях протягом коротших проміжків часу.

Минула п’ятниця ознаменувалась сильним ростом на світових фондових ринках, і ще більшим ростом на ринку нафтових ф’ючерсів. Ціна березневого ф’ючерсу на нафту марки Brent за два дні з 20 січня зросла на 15,4% - з 27,8 USD за барель до 32,08 USD (на 6,9% в четвер та ще на 7,9% в п’ятницю). Сьогодні ціна ф’ючерса, яка зранку зростала, почала знижуватись.

Минулої п’ятниці широкий загальноєвропейський фондовий індекс Європи STOXX Europe 600 додав 3,0% після росту днем раніше на 1,9%, широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 2,0% після росту днем раніше на 0,5%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, минулої п’ятниці підріс на 3,2%. Ріст фондових індексів протягом минулих четверга та п’ятниці відбувався від їх локальних мінімумів.

Природа поточної динаміки фондових ринків західних країн полягає, як згадувалось вище, в бажанні заробити на коливаннях ринків при доволі високих цінах акцій американських корпорацій. Що стосується індексу MSCI EM, він реагує на сильні зміни цін на сировину. Кількість відкритих коротких позицій (тобто ставок на подальше зниження цін) по поставкам нафти марки WTI на середину минулого тижня досягла максимального значення з 2006 року. Ціни на нафту, які склались, є нестійкими навіть в перспективі більше кількох місяців. Тож було раціональним крупним гравцям зіграти на підвищення, а значить і на випередження, і щоб наказати дрібних гравців.

Все це абсолютно не значить, що гра на фондових ринках та ринку нафтових ф’ючерсів на короткострокових коливаннях в обидві сторони закінчилась. Вона має продовжитись ще кілька місяців та, дуже імовірно, до кінця року. При цьому і товарні, і фондові ринки в середньому в другій половині дня мають бути вище, а розмахи цінових коливань зменшитись.

Сьогодні ранок для фінансових ринків видався відносно спокійним і позитивним. Азійські біржі відігрують п’ятничне зростання на фондовому ринку США і підростають. Індекс MSCI EM зростає на 1,1%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси, які додавали зранку на момент написання огляду знизились, і перейшли в «червону зону», торгуючись коло нуля. Аналогічною є поведінка ф’ючерсів на фондові індекси США. Наразі не можна чітко сказати фондові індекси Європи та США найближчими днями продовжать відновлення, яке почалось сильним ростом дві торгові сесії назад, чи після відскоку вверх ще трохи знизяться. Обидва сценарії бачаться майже як рівноімовірні.

На цьому фоні і від вітчизняного фондового ринку сьогодні можна очікувати майже з рівною імовірністю руху в будь-яку сторону. Можливо, трохи більш імовірним є рух вниз. Також імовірно цей сьогоднішній рух буде невеликим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 января 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду