Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 26 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 652,47-0,99%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,1% після двох попередніх торгових сесій росту - на 0,4% та на 1%. Негативна динаміка українського фондового індикатору за результатами вчорашніх торгів, очевидно, була зумовлена негативною динамікою зовнішніх ринків. Та проте, якщо взяти до уваги той факт, що майже всю торгову сесію цього понеділка індекс УБ провів в позитивній зоні, а на початку вчорашніх торгів і взагалі непогано підростав, до цього додати динаміку за останні три торгові сесії, то стає зрозумілим, що учасники локального ринку акцій зараз більше схиляються до поступового відновлення цін місцевих фондових активів. Про ті ж прагнення учасників ринку говорить і динаміка індексу УБ за останні півтора місяці. Видно, що темпи зниження фондового індикатору Української біржі явно сповільнюються, і за інших умов на зовнішніх ринках акцій індекс УБ, імовірно б, останні тижні зростав. Що дещо розчаровує, так це негативна цінова динаміка акцій «Мотор Січі», одного з найкращих місцевих емітентів останніх років. Акції «Мотор Січі» за останні 10 торгових сесії втратили в ціні 8,3%. Це порівнюється зі зниженням за той же період індексу Української біржі на 3,2%.

Негативні результати вчорашніх торгів на західних фондових біржах були відносно передбачуваними. Після двох днів сильного росту вчора чи сьогодні мала наступити пауза. Вона могла набрати форму слабкого зростання/слабкого зниження або зниження більш суттєвого. В першому випадку, імовірність подальшого росту та відновлення ринків виглядала б істотно більшою, в другому – помітно меншою, з немалою імовірністю продовження середньострокового тренду зниження, який сформувався на західних фондових біржах протягом останнього місяця. В останньому випадку ріст минулого четверга та п’ятниці може бути лише тимчасовим відскоком вверх на цьому тренді.

Події на фондових біржах США вчора розвивались по другому сценарію. Помірковане зниження цін акцій на початку торгів, прискорилось ближче до завершення американської торгової сесії. Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився в результаті за результатами торгів цього понеділка на 1,6%.

Європейські біржі «не застали» цього більш сильного негативного руху. Протягом більшої частини торгової сесії понеділка фондові індекси Європи змінювались мінімально. Лише перед відкриттям торгової сесії в США вони під впливом динаміки ф’ючерсів на фондові індекси США перейшли в «червону зону». Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Європи STOXX Europe 600 за результатами вчорашніх торгів в результаті втратив 0,6%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора несильно підріс і додав 0,8%. На графіку індексу чітко видно, що в останні дні індикатор припинив рух донизу. Зараз індекс MSCI EM знаходяться коло багаторічних мінімумів після сильного зниження, яке відбулось в останні три місяці. Аналітики по регіональним ринкам країн, які розвиваються, наприклад, найбільшого ринку - Китаю, говорять про можливість невеликого підростання цін акцій країн, які розвиваються в найближчій перспективі. Причина - поточний низький рівень цін. При цьому якогось проривного великого руху до кінця 2016 року в цілому (за виключенням окремих регіонів та компаній) на фондових ринках цієї групи країн не очікується. В цілому ситуація в Україні доволі сильно нагадує ситуацію на крупних ринках країн, які розвиваються, як по своїй динаміці за останній період, так і можливій найближчій перспективі.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно знижуються. Цьому сприяє зниження цін на нафту у 2,5% і втрати на фондовому ринку Китаю. Фондовий індекс Shanghai Composite зранку опускається більше, ніж на 6%. Індекс MSCI EM втрачає 1,7%. Однак це не повинно так вже сильно турбувати.  Динаміка індексу MSCI EM останні 10 днів характеризується епізодичними дуже різкими рухами вверх та вниз без значного просування у будь яку сторону.

На фоні негативної динаміки зовнішніх ринків сьогодні суттєво більш імовірною є  негативна динаміка і на локальному українському ринку акцій. Враховуючи «прагнення» місцевого ринку до росту, багато в чому зумовлене дуже низькими цінами місцевих акцій, негативна динаміка має бути відносно незначною. Учасниками ринку при цьому не слід забувати про різкі зміни напрямку руху на зовнішніх ринках, а також і про той факт, що локальний ринок акцій кілька днів назад рухався у протифазі до закордонних ринків. Тож і сценарій росту сьогодні на УБ повністю виключати не можна.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 января 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду