Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 27 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 638,62-2,12%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1%. Та в цілому за результатами останніх торгових сесій основний фондовий індикатор України мало змінюється.

Вчорашній торговий день виявився позитивним для більшості фондових ринків. Західні фондові індекси, як і ціна на нафту, вчора вкотре за останній період продемонстрували дуже різку зміну напрямку руху, і при цьому значну зміну величини. Вчора зранку ціна нафтових ф’ючерсів з поставкою в березні опускалась на 2,5%, а в результаті торгів зросла на 5%, змінившись за день від денного мінімуму до денного максимуму більш, ніж на 10%. Аналогічно, під впливом негативної динаміки цін на нафту та вчорашнього ранішнього зниження індексу Shanghai Composite на 6%, європейські фондові індекси розпочали торгову сесію вівторка зниженням більш, ніж на 1%. Але, за результатами торгів фондові індекси Європи додали близько 1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Європи STOXX Europe 600 цього вівторка підріс на 0,9%, індекс голубих фішок Euro Stoxx 50 – на 1,03%. Хоча протягом вчорашньої торгової сесії фондові індекси США і не переходили з негативної зони в позитивну, чи навпаки, слід зауважити, що ф’ючерси на американські фондові індекси також втрачали зранку близько 1%, а закінчили індекси торги помітною позитивною зміною. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав вчора 1,4%. А от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора несильно знизився - на 1,1%. Це відбулось в результаті ранішнього зниження фондових індексів Азії, які мають найбільшу вагу в індексі.

Такі значні зміни протягом дня, як вже не раз згадувалось в попередніх оглядах, широко використовуються останнім часом крупними трейдерами на провідних біржах з метою заробити на дрібних і менш професійних учасниках ринку, а також щоб замаскувати свої плани. Ринки зараз складні – на річному інтервалі несильно змінюються. Тож основні гравці зараз набагато більше, ніж в останні роки, покладаються на старий, провірений і доволі непростий спосіб роботи – створення різких і погано прогнозованих рухів.

Якщо судити з технічної картини останніх днів, переважна більшість фондових ринків зараз відштовхнулась від локального мінімуму і нешвидким темпом, здійснюючи коливання, зростає. Характер руху подібний на різних ринках, хоча є певні часові лаги між рухами в ту ж сторону. Тому, виходячи з цієї картини напрошується висновок про подальший позитивний рух на ринках вверх протягом кількох днів чи тижня. В подальшому цей рух вверх може продовжитись, а може закінчитись розворотом і знову рухом вниз.

Сьогодні індекс MSCI EM, після вчорашнього зниження, зранку зростає, додаючи 0,8%. Тут відчувається позитивний вплив вчорашньої американської торгової сесії. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси сьогодні зранку втрачають в ціні, але небагато.

Ринки сьогодні очікують засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США і формулювань Комітету в непростій ринковій ситуації.

Виходячи з логіки руху закордонних фондових ринків і технічної картини на локальному ринку акцій, сьогодні більш імовірно очікувати позитивних торгів на Українській біржі. Після вчорашнього зниження індекс УБ імовірніше сьогодні підросте.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 января 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду