Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 29 января 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 651,95+3,08%

Вчора індекс Української біржі знизився ще на 1%. Зниження відбулось на фоні  вчорашньої негативної динаміки торгів акціями в Європі.

Вчора фондові індекси Європи доволі динамічно змінювались протягом торгів, що є характерною рисою останніх кількох місяців. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX Europe 600 підростаючи по ходу торгів на 0,3%, закінчив торгову сесію цього четверга зниженням на 1,6%. Інший загальноєвропейський індекс голубих фішок Euro Stoxx 50 втратив вчора 2,1%.

Фондові індекси США вчора помірковано додали. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,55%. І тут також спостерігалась несподівана для ряду торгівців денна динаміка. Після позитивного відкриття ринків США фондові індекси почали швидко знижуватись і перейшли в негативну зону. Та ситуація знову радикально змінилась, і фондові індикатори США пішли в ріст і повернули втрачене. Технічна картина на американському ринку невизначена – фондові індекси кілька останніх торгових сесій коливаються біля одних і тих самих значень.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс на 0,9%. Індекс MSCI EM останні дні, відштовхнувшись від багаторічного мінімуму доволі швидко зростає. Цьому сприяє ріст цін на нафту і низькі ціни акцій країн, цієї групи. Хоча в принципі, з технічної точки зору, після такого сильного зниження, як зазнав індекс MSCI EM, його зростання принаймні на якусь величину, було практично заданим. Цікавою є відповідь на інше питання – наскільки високо просунеться індикатор. Це важливо для українського фондового ринку, який доволі сильно корелює з індексом MSCI EM. Хоча,  варто зазначити, що індекс УБ сильно не так знижувався в останній місяць, як індекс MSCI EM.

Новиною для фондових і товарних ринків стало вчорашнє повідомлення про можливість зниження нафтовидобувними країнами обсягів видобутку для підтримання цін на нафту. Невідомо, наскільки сильне має підґрунтя це повідомлення (немає сумніву, що закулісні переговори про можливість зниження видобутку ведуться, але невідомо з яким успіхом), проте ціни на нафту вчора і сьогодні зранку знову відреагували помітним ростом. За сім торгових днів з 19 січня ціна березневого ф’ючерса на нафту зросла на 25% - з мінімуму в 27,8 USD за барель до майже 35 USD за барель. Цікавим є той факт, що західні фондові біржі не сильно відреагували на новину, хоча раніше багато хто з знаних фахівців по фондовим ринкам стверджував, що саме зниження цін на енергоносії є основною причиною зниження фондового ринку США та й країн Європи за останній місяць.

Іншою новиною, яку назвали позитивною для фондових ринків, стало рішення Банку Японії перейти до негативного рівня ставок по коштам, які інші банки тримають на рахунку в Центральному банку країни. Рішення призване стимулювати ділову активність в цій країні.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси суттєво додають – порядку 1%.  Індекс MSCI EM, реагуючи на ріст цін на нафту, зростає на 1,7%.

На цьому фоні логічно було б очікувати росту цін українських акцій на локальному ринку, як і росту індексу Української біржі. І це буде, але лише за однієї умови – якщо кілька продавців, які проявились на локальному ринку акцій в останні дні, не продовжать продажі. В іншому випадку зниження цін місцевих акцій сьогодні продовжиться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 января 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду