Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 2 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 642,65+0,5%

Вчора індекс УБ знизився на 1,9% після росту минулої п’ятниці на 3,1%. Підсумок двох останніх  торгових сесій – позитивний.  Хоча, технічна картина в індексі Української біржі, поки що не викликає особливого ентузіазму.

Останнє - на відміну від технічної картини фондового індексу США S&P 500, де чітко намітився локальний позитивний тренд. Індекс США S&P 500 в ході вчорашніх торгів почавши з невеликого «мінусу», поступово підростав, в другій половині торгів перемістився в позитивну зону, і під сам кінець сесії знизившись, закінчив вчорашні торги невеликим мінусом у 0,04%. Вчорашнє зниження індикатора слід більше розглядати, як закономірну, характерну для західних фондових ринків, паузу після сильного зростання за кілька попередніх торгових сесій. Така пауза може приймати форму більш слабкого руху в напрямку основного тренду чи, частіше, несильного відкату в напрямку, протилежному до основного тренду. Звичайно, зовсім виключати варіанту, коли індекс S&P 500 ще трохи зросте, і почне знижуватись не можна, враховуючи немалі ціни американських акцій, і не зростання прибутків американських корпорацій.

Європейські фондові індикатори теж вчора несильно знизились. Зниження було помітнішим за зниження американських фондових індексів. Широкий загальноєвропейський індекс STOXX Europe 600 втратив цього понеділка 0,2%, більш вузький європейський індекс «голубих фішок» Euro Stoxx 50 опустився на 0,8%. Технічна картина в індексі STOXX Europe 600 останнього тижня – це картина росту. Причому, якщо враховувати, що зараз європейські акції торгуються з нетрадиційно великим дисконтом до американських акцій, а прибутки європейських компаній зростають, то ця картина надихає.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора підріс  на символічні 0,05%. Різні ринки країн цієї групи торгуються при різних оцінках. «Прибитими» донизу є акції країн, де велику роль відіграють нафта та інша сировина, а також уряд проводить доволі спірну економічну політику поблажливості до населення за відсутності структурних реформ, як, наприклад, в Бразилії. Відносно випадково, через великий внесок сировинного сектору в економіку країни, до цієї групи країн з низькою поточною оцінкою акцій попала Мексика. Та проте акції компаній важковиків групи країн Азії: Китаю, Кореї та Індії мають немалі поточні оцінки. Це при тому, що компанії, як і країни - економічно мають певні складнощі. Така дивергенція – розходження в оцінках означає, що в цілому клас цих акцій буде цього року, скоріше, в цілому не цікавий для інвесторів, проте на фоні відновлення цін на сировину, перш за все нафту, у інвесторів з’являються можливості для досить хороших інвестицій в окремі компанії та навіть країни (точніше фінансові інструменти цілої групи компаній певних країн). Це важливо з тих позицій, що фондовий ринок України сильно корелює з поведінкою індексу MSCI EM, що не дивно. Хоча, як показав минулий рік, інвестори дивляться і на конкретні результати. Коли українські компанії, акції яких котируються на біржі у Варшаві, покращили фінансові результати в 2015, це відразу відобразилось достойним чином в цінах їх акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно знижуються. Індекс MSCI EM втрачає 0,6%. Зниженню на фондових ринках сприяє відновлення зниження цін на нафту.

Виходячи з ситуації на зовнішніх ринках, на локальній фондовій біржі сьогодні нас очікує негативний день. Хоча так само, як місцевий ринок здивував вчора занадто сильним зниженням, він також несподівано сьогодні може здивувати і зеленим кольором. Так, правда, це видається менш імовірним так все ж таке може бути. Особливо, якщо враховувати, що по-перше, закордонні фондові ринки в ході торгів останніми місяцями різко змінювали напрямок руху, а по-друге, західні фондові ринки зараз знаходяться у фазі відновлення.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 2 февраля 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду