Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 9 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 625,43-0,21%

Вчора, в перший день тижня, місцевий український фондовий ринок пробував підростати. І це йому майже вдалося. Більшу частину торгової сесії індекс УБ провів в позитивній зоні, і більша частина індексних акцій, які торгувались вчора, закінчили торги з плюсом. Та все ж, під впливом негативних торгів на зовнішніх ринках, індекс УБ за результатами торгової сесії цього понеділка знизився на незначні 0,04%.

Вчорашні торги для світових фондових ринків виявились доволі негативними. Природа цього зниження та сама, що і була в попередні кілька місяців: завищені ціни акцій на ряді фондових ринків, перш за все на фондовому ринку США і це при негативній динаміці прибутків корпорацій цієї країни та зниження цього дня цін на нафту.

Фондові індекси США розпочали вчорашню торгову сесію в негативній зоні і продовжили суттєве подальше зниження в першій половині торгової сесії. Якийсь час широкий фондовий індекс США S&P 500 втрачав більше 2,5%. Проте в другій половині дня в Америці ринок почав вирівнюватись і підростати. В результаті індекс S&P 500 вчора знизився на 1,4%. Аналогічну динаміку показали і інші основні фондові індекси США.

Різко негативний перебіг торгів на початку торгової сесії за океаном суттєвим негативним чином вплинув на результати вчорашніх торгів в Європі. Знижуючись протягом всієї торгової сесії цього понеділка на закритті основні європейські фондові індекси додатково втратили ще щонайменше 0,5%. Загальноєвропейські фондові індекси: широкий, STOXX Europe 600 та вузький, «голубих фішок», Euro Stoxx 50 знизились вчора відповідно на 3,5% та 3,3%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM вчора знизився на 0,7%. Та, проте, така відносно слабка динаміка цього індикатору пояснюється в першу чергу тим, що фондові біржі кількох країн Азії, емітенти яких мають найбільшу вагу в індексі, були вчора закриті з приводу святкування Нового року за місячним календарем.

Зараз в західних фондових індексах більш менш ясно вималювалась технічна картина подальшого зниження: в європейському індексі STOXX Europe 600 – вона  дуже чітка, в фондовому індексі США S&P 500 - вона більш невиразна. Мабуть праві були ті стратеги та аналітики по фондовому ринку США (а таких було не один і не два), керівники окремих крупних фондових компаній США, які заявляли про високу імовірність подальшого зниження фондового ринку США і досягнення індексом S&P 500 протягом місяця-півтора рівнів 1770-1800 пунктів. Це на 3-5% нижче значення вчорашнього закриття. При таких значеннях індексу ринкові коефіцієнти S&P 500 будуть виглядати більш природними і наближеними до усереднених за тривалий час значень, а рівень довгострокової дохідності буде вищим і краще порівнюватись з перспективною дохідністю боргових цінних паперів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Індекс MSCI EM втрачає 0,6%. Однак, що стосується перебігу торгів протягом дня, то слід вкотре за останній час нагадати, що зараз західні ринки різко змінюють напрямок торгів прямо по їх ходу. Так, наприклад вчора, перед початком торгів в Європі, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростали, а самі торги в Європі всю торгову сесію пройшли в негативній зоні. Аналогічно, тільки в іншому напрямку може бути і сьогодні.

Сьогодні через негативні торги на зовнішніх ринках в понеділок, і, можливо, сьогодні, скоріше слід очікувати і негативних торгів в Україні. Якщо це буде так, то сила зниження буде, імовірно, невелика, оскільки ціни локальних акцій вже дуже низькі в порівнянні з активами. В ході торгової сесії на УБ напрямок торгів: вверх чи вниз може різко змінюватись в, тому числі (але не виключно) під впливом змінної динаміки на зовнішніх ринках.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 февраля 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду