Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 620,41-0,8%

Вчора місцевий український фондовий ринок фактично підріс. Зниження індексу Української біржі цього вівторка неадекватно відображає ситуацію, яка склалась на локальному ринку акцій, в тому числі, і «на закритті». Індекс УБ весь день підростав, і його негативне значення після завершення торгів було результатом невеликої за обсягом угоди з акціями «Азовсталі», які, по цій одній угоді, знизились на 6,3%. Угода була заключна, перед самим закінченням торгів – увесь день такої негативної динаміки в акціях цього емітента не було. Це є яскравим прикладом того, як можна маніпулювати фондовим індексом на малоліквідному ринку, наприклад, щоб виграти на ф’ючерсі на індекс. Всі інші індексні акції Української біржі, які торгувались вчора, закінчили вчорашні торги з невеликим плюсом – від 0,26% до 1,5%.

Вчорашній позитивний рух на українському фондовому ринку (якщо виключити акції Азовсталі і індекс УБ) відбувся в протилежність руху на світових фондових біржах. Хоча з технічної картини, перш за все, виходячи з характеру зниження в попередній період, в цьому зниженні напрошувалась певна пауза, яку ми майже побачили вчора.

Вчора розпродаж на світових фондових ринках продовжився. Загальносвітовий фондовий індекс MSCI All Country World Index вчора знизився ще на 0,6% і, як пишуть фінансові видання, «наблизився до ведмежої території». Іншими словами індекс від максимуму втратив майже 20%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600  цього вівторка опустився на 1,6%, широкий фондовий індекс США S&P 500 теж знизився, хоча, й лише на 0,07%. Це була сьома торгова сесія зниження індексу STOXX Europe 600 підряд. Зараз індикатор торгується при коефіцієнті P/E (за оціненими на наступний період прибутками 13,6) – на 22% нижче пікового значення квітня 2015, пише агентство Bloomberg. Що стосується індексу S&P 500, то він переходив вчора кілька разів з зони негативної зміни в зону позитивної зміни, і, навпаки, та все ж закінчив торгову сесію цього вівторка невеликим мінусом.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM вчора знизився на 0,6%. На невелику динаміку індикатору останніми днями впливає відсутність торгів на китайському ринку акцій, в зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем.

Сьогодні закономірно після стількох торгових сесій зниження ринків акцій, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку підростають, однак, не сказати, щоб так вже дуже сильно. Індекс MSCI EM практично не змінюється, підростаючи лише на 0,1%.

На фінансових ринках склалась сильна картина. Природно, що при такому дуже суттєвому зниженні фондових ринків з початку року, інші фінансові активи, «куди відступали» найбільш проворні інвестори та торгівці, суттєво виросли. Відповідно дохідність 10-річних облігацій США знизилась з 2,3% на початку року до 1,74% на сьогодні (Мал. 1). Ціна золота зросла, більш, ніж на 12% з 1050-1060 за унцію до 1189 за унцію (Мал. 2).

Причини зниження цін акцій на американських біржах вже називались: зависокі ціни акцій в США (особливо в секторі хай-тек) при негативній динаміці прибутків корпорацій США, при перспективі зростання відсоткових ставок, негативна динаміка та низькі ціни на сировину. Що стосується європейських акцій, тут, імовірно, таке сильне зниження необґрунтоване і пояснюється впливом негативної динаміки цін акцій в США і переосмисленням ризиків.

На цьому загальному фоні, місцевий український ринок акцій виглядає відірваним від загальної картини. Ціни акцій на локальному ринку дуже низькі в порівнянні з активами та, навіть, доходами місцевих емітентів. Зниження цін акцій за останній рік було дуже сильним, особливо при перерахунку цін акцій в тверду валюту. Тож від локального ринку акцій можна очікувати найближчим часом стабілізації і росту при першій можливості. Сьогодні така можливість, імовірно, буде. Закордонні ринки, імовірно, підростуть і ми зможемо побачити, хай слабу, та все ж позитивну динаміку на локальному ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 февраля 2016
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду