Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 11 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 619,17-0,2%

Вчора індекс Української біржі несподівано знизився на 0,8%. Вчорашній перебіг торгів  викликає подив. Він здається нелогічним, якщо тільки не брати до уваги дві можливі обставини: комусь з учасників місцевого ринку акцій були дуже потрібні гроші або ж комусь з них надоїло сидіти за терміналом та дивитись на зміну цін місцевих акцій. І, враховуючи ту обставину, що місцевий ринок дуже мало ліквідний, і йому важко «поглинути» любу купівлю чи продаж, ціни акцій вчора так сильно знижувались. Чому ж рух видається нелогічним? Ціни місцевих акцій вже дуже низькі, як по відношенню до активів місцевих емітентів, так і до їх доходів, а вчорашній день обіцяв, і багато в чому дійсно був, для світових фондових ринків позитивним. Та й технічна картина на локальному ринку акцій, яка складалась минулими місяцями, буцімто вказувала на певне заспокоєння ринку. І тут, до середини торгової сесії, на фоні сильного зростання європейських фондових індексів – індекс УБ знижується більш, ніж на 2%. Окремі індексні акції (металургійного сектору) втрачають в ціні більш, ніж 9%. І лише під кінець торгів ціни акцій місцевих емітентів і індикатор УБ вирівнюється і торгова сесія цієї середи закінчується відносно поміркованим зниженням на 0,8%.

Вчора закордонні фондові ринки підросли, щоправда не всі, і не всі, з тих, що підростали, додали переконливо. Звичайно, це відбувалось, скоріш за все, на фазі продовження сильної негативної корекції на ринках. Схоже, ця корекція ще не закінчилась.

Європейські фондові індекси вчора дуже добре підросли. На їх вчорашню поведінку вплинуло занадто сильне зниження днем раніше в порівнянні з американськими фондовими індексами, позитивне вчорашнє відкриття торгів в США, і непогані фундаментальні чинники, які грають на користь європейських фондових індикаторів. В результаті загальноєвропейські індекси: широкий, STOXX Europe 600 та вузький, «голубих фішок», Euro Stoxx 50 додали по 1,9%. Цим вчорашнім зростанням індекс STOXX Europe 600 перервав сім торгових сесій зниження підряд.

Фондові індекси США, які почали торгову сесію цієї середи зростанням і провели практично всю її в позитивній зоні, під сам кінець розгубили все надбане в ході вчорашніх торгів і індекси - консервативний Dow Jones Industrial Average, і, широкий, S&P 500, закінчили вчорашні торги зниженням відповідно на 0,6% та на символічних 0,02%.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM вчора підріс на 0,1%. На невелику динаміку індикатору останніми днями впливала відсутність торгів на китайському ринку акцій, в зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та на американські фондові індекси помірковано знижуються; індекс MSCI EM втрачає 1,6%. Сьогодні, після свята Нового року за Місячним календарем і довгих вихідних, почали працювати кілька азійських фондових бірж і їх негативна динаміка суттєво впливає на поведінку індексу MSCI EM. 

Ситуація на локальному українському ринку акцій виглядає невизначеною. Що це було вчора: разовий продаж, продовження якогось розпродажу, чи щось інше? На фоні сьогоднішнього, скоріше за все, змішаного розвитку торгів в Європі можна було б очікувати слабко негативних торгів на Українській біржі. Та якщо це був розпродаж і він продовжиться, то результат буде різко негативним. А з технічної картини, та виходячи з дуже низьких цін місцевих акцій, було б навіть логічніше сьогодні побачити невелике зростання. Адже без нього картина на місцевому ринку виглядає занадто похмуро. Тож трейдерам сьогодні необхідно бути особливо готовими до будь якого розвитку подій. Хоча все ж сценарій невеликого зниження бачиться, мабуть, як найбільш імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 февраля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду