Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 16 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 619,25-1,02%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,5% після росту минулої п’ятниці на 0,55%. Це невеликий ріст, враховуючи вчорашню дуже позитивну картину на зовнішніх фондових ринках та таку ж саму позитивну картину їх росту минулої п’ятниці, як і технічну картину власне на самому українському фондовому ринку. Сім торгових сесій підряд до минулої п’ятниці індекс УБ знижувався, тож можна було б розраховувати і на суттєво більш сильний рух наверх. Шість індексних акцій УБ закінчили торги цього понеділка з позитивною зміною ціни, три – з негативною, і одна з нульовою зміною. Обсяги торгів вчора на Українській біржі були невисокими.

Вчорашній день видався для зовнішніх фондових ринків днем сильного росту. Фондові біржі США не працювали в зв’язку зі святом Президентського дня, яке відзначається в країні кожного третього понеділка лютого (22 лютого день народження Президента Вашингтона, а 12 лютого – Президента Лінкольна). Європейські ж фондові індекси додали вчора майже по 3%. Загальноєвропейські індекси: широкий, STOXX Europe 600 та вузький, «голубих фішок», Euro Stoxx 50 підросли відповідно на 3% та майже 2,8%, після росту минулої п’ятниці на 2,9% та 2,8%. Ріст європейських фондових індексів за дві останні торгові сесії був найбільшим дводенним ростом з 2011 року. До цього протягом місяця фондові індикатори Європи сильно здали. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM цього понеділка зріс на 2,2%.

Сьогодні зранку настрій на західних біржах досить позитивний. Ф’ючерси на американські фондові індекси додають близько 2%. На майже 1%  зростають ф’ючерси на європейські фондові індекси. Таке побачиш не часто. Індекс MSCI EM зранку зростає на 0,8%.

Основною ранішньою новиною для фондових ринків стали неофіційні переговори Росії з країнами ОПЕК, перш за все з Саудівською Аравією, стосовно підтримання цін на нафту за рахунок зменшення чи замороження на поточному рівні видобутку. На цьому фоні різко зросли ціни на цей енергоносій. Ціна найближчого ф’ючерсу нафти північноморської марки Brent на новині підросла на 4,6% і досягла майже 35 USD за барель. Новина позитивна для всіх фондових ринків в короткій перспективі, а для фондових ринків країн, які розвиваються і в короткій і в довгій перспективі, якщо, звичайно, переговори закінчаться успіхом.

Таким чином, зовнішній фон для місцевого українського ринку акцій складається позитивним. Сьогодні з локальних новин основна та важлива – звіт уряду у Верховній  Раді. Минулого тижня після заяви директора розпорядника МВФ пані Лагард про можливість призупинення співпраці України та МВФ ціни українських євробондів швидко знизились на 7%, і підросли потім після телефонної розмови з пані Лагард Президента України Петра Порошенка. Якщо не буде ніяких несподіванок (що не дуже імовірно) український ринок акцій сьогодні має всі шанси на ріст. Передумови для цього були описані раніше: позитивний зовнішній фон та технічна картина на локальному ринку акцій, яка має на увазі відновлення ринку після його зниження. Хоча, як кажуть, буває по-всякому.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 февраля 2016
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду