Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 615,46-0,61%

Вчора індекс Української біржі несподівано знизився на 1%. До 15:40 індекс слабо додавав, але потім різко знизився на 2%, відразу підріс від мінімального значення на 1%, знову швидко знизився, знову підріс, і потім вже майже не змінювався, закінчивши торги відносно невеликим зниженням. Дуже непроста ситуація для дей-трейдера, який торгує протягом дня. Цілком імовірно на негативну динаміку індикатору вплинули вчорашні політичні події в Україні, звіт уряду у Верховній Раді та голосування за вотум недовіри, і, імовірно, через це проявилась невпевненість частини учасників ринку в скору, без паузи, підтримку України з боку МВФ та інших донорів країни. Та поки зовсім радикальної зміни уряду України не буде і, дуже імовірно, зовнішня фінансова і політична підтримка країни буде надаватись і надалі, і черговий транш МВФ надійде незабаром.

Вчора світові фондові ринки торгувались по-різному, проте переважав зелений колір – колір росту. Після двох попередніх торгових сесій підряд сильного росту, європейські фондові ринки взяли невелику паузу і трохи знизились. Зниження було невеликим і склало для широкого загальноєвропейського фондового індексу STOXX Europe 600 0,4%.

Фондові індекси США вчора досить суттєво додали. Після довгих вихідних широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 1,65%. Технічно в індексі S&P 500 прослідковується картина, яка вказує на високу імовірність подальшого росту. Однак ступінь цього росту – буде це 2-3%, чи більше по одній технічній картині сказати важко.

Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM цього вівторка додав 0,6% після росту днем раніше на 2,2%.

Значної фундаментальної інформації, яка б задала напрямок торгівлі світових фондових ринків сьогодні - немає. Західні банки доволі скептично оцінили вчорашню домовленість Росії та окремих країн ОПЕК стосовно заморожування видобутку нафти на рівні січня 2016 року. Аналітики цих банків вважають, що домовленість буде мати дуже обмежений вплив на ринок, оскільки вона фіксує видобуток на досить значних рівнях, не торкається багатьох інших  країн, також з великими обсягами видобутку, та, ще й може виявитись умовною – якщо інші країни будуть нарощувати обсяги видобутку нафти домовленість може бути визнаною недіючою.  Зранку ціни на нафту незначно знижуються.

Сьогодні світові фондові ринки після днів росту, схоже, беруть паузу. Ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси торгуються в «червоній зоні». Відкриття торгів в Європі очікується слабко позитивним. Індекс MSCI EM втрачає 0,6%.

Після вчорашнього несподіваного (якщо не брати політичну складову) зниження фондового індексу УБ, виходячи з ситуації на локальному ринку акцій, можна було б очікувати зростання – чи то б пак відновлення ринку. З іншої сторони закордонні біржі, принаймні на початку торгів, покажуть динаміку близьку до нейтральної чи, можливо слабо позитивну. Це створює не зовсім впевнений зовнішній фон для відновлення місцевого українського ринку акцій. Та все ж склавши складові сьогодні, скоріше, варто ставити на поміркований ріст місцевого ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 февраля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду