Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 18 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 628,27+2,08%

Вчора індекс Української біржі знову несподівано знизився ще на 0,6% після зниження днем раніше на 1%. Цієї середи знизились сім з восьми індексних акцій УБ, які торгувались. Важко зрозуміти причину такої динаміки. Можливо, впливає певна політична невизначеність чи, хтось би сказав, певна політична нестабільність в країні, а може знову хтось з учасників ринку вирішив продати частину належних йому чи клієнтських акцій чи акцій під його управлінням. Хто знає крім невеликого кола посвячених?  Рух акцій на Українській біржі останні дві торгові сесії був повністю протилежним руху на основних світових фондових майданчиках та на всіх біржах сусідніх з Україною країн, крім Болгарії. Це ще раз підкреслює – ми особливі.

Тільки перерахуємо: загальноєвропейський широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора підріс на солідні 2,6%, широкий фондовий індекс США S&P 500, як і днем раніше – додав 1,65%, польський WIG – цілих 3,1% (WIG 20 – 3,6%), румунський BET – зріс на 1%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM – приплюсував ще 0,6% (після росту днем раніше на 0,6%, а ще днем раніше на 2,2%).

Технічна картина росту зараз в фондовому індексі США S&P 500 дуже переконлива. Індекс зростає три сесії поспіль більш, ніж на 1%, що буває дуже рідко. Як вже згадувалось, індекс дві останні сесії додавав кожну сесію солідні 1,65%. Зараз технічно картина в індикаторі нагадує початок переконливого і швидкого його зростання жовтня 2015 року. Хоча, ряд досвідчених торгівців, робить зауваження, що допоки індекс S&P 500 не підросте ще хоча б на 1,5%, вони не повірять в ріст. Можливо, ці слова –  лише психологічний хід. Однак, все більше скидається на те, що основний фондовий індикатор США йде до відмітки у 2020-2050 пунктів або ще на 5-6% вище рівня вчорашнього закриття. Перепона на цьому шляху очевидна - невиразні результати по корпоративним прибуткам в США та все ще низькі ціни на нафту, які, тут доцільно згадати, вже піднімались (по марці Brent) вище відмітки 35 доларів США за барель та все ж хоча  - ціни на нафту все ще далекі від значень жовтня 2015. І це може бути, і скоріше за все є, серйозною перепоною для досягнення індексом S&P 500 значення 2100, яке ми бачили в кінці листопада 2015. Звичайно, і помітне зниження, після досягнення індексом S&P 500 локального максимуму, зараз практично є гарантованим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються коло відмітки нульової зміни. Відкриття торгів в Європі обіцяє бути змішаним. Ф’ючерси на американські фондові індекси підростають. Індекс MSCI EM додає 1,2%.

На світових фондових ринках їх учасники обговорюють три основні теми: можливість значного сповільнення темпів збільшення базової ставки ФРС в США на фоні фінансової нестабільності, можливість певного сповільнення темпів росту американської та світової економіки в порівнянні з попередніми прогнозами, і можливу угоду про не збільшення видобутку нафти країнами ОПЕК та Росією. Вчора з останнього приводу позитивно висловились нафтовики Ірану, які, однак, хочуть досягти обсягів видобутку в країні, які були до початку дії санкцій в 2010.

Після зниження останніх двох днів на Українській біржі вже не знаєш чого чекати. Хотілось би, і логічно було б, після зниження на фоні дуже низьких цін акцій «підрости». Та чи зникли ті фактори, які привели до зниження останніх днів? Ось в чому питання. Тож трейдерам необхідно бути готовими як до продовження зниження, так і до різкого відскоку уверх, якщо локальний ринок «буде доганяти» своїх сусідів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 февраля 2016
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду