Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 19 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 633,53+0,84%

Вчора індекс Української біржі в середині дня різко додав та закінчив торги ростом на  2,1%. Непоганий здобуток. Ріст на Українській біржі відбувся з певним запізненням до росту світових фондових ринків, які сильно додали в минулі дві-три-чотири торгові сесії. Вчора помітно зросли дев’ять з десяти індексних акцій УБ. Одна, акція Авдіївського КХЗ, закінчила торги з нульовою зміною. Значення індексу УБ повернулось до рівня 15-16 лютого поточного року, а на графіках індикатору з’явились ознаки стабілізації, які в останній раз спостерігались в цьому індикаторі в кінці грудня 2015 року. Обсяги торгів цього четверга на місцевій біржі були непоганими, як для останнього часу.

З корпоративних новин в Україні. Згідно з попередніми даними «Мотор Січ», один з емітентів, чиї акції в індексі УБ мають найбільшу вагу, закінчила рік з чистим прибутком 3,67 млрд. грн., що в 2,37 рази більше, ніж в минулому році. Про це говориться в оголошенні про збори акціонерів, які відбудуться 24 березня 2016 року. Чистий результат за 4-ий квартал 2015 склав 1 136 млн. грн. (50 млн. доларів США) і практично співпав з нашими очікуваннями, що непогано з усіх точок зору. Більш детально показники «Мотор Січі», які очікуються, в тому числі і на підставі цих даних наведені на трьох графіках нижче (квартальні показники, ковзні – 12 міс, та річні). Варто лише зазначити, що в доларовому вираженні величина EBITDA та чистий прибуток в останні три роки (2013-2015) мало змінюються і є дещо нижчими за пікові показники 2012 року. Дохід в доларовому вираженні знизився за рахунок сильного укріплення долара, в першу чергу по відношенню до російського рубля.

Вчора західні фондові ринки після двох-трьох торгових сесій сильного росту закономірно взяли паузу. На західних фондових біржах сильний ріст протягом навіть трьох торгових сесій (що до речі до вчора було в США) – велика рідкість. Пауза ще не означає припинення середньострокового росту. Загальноєвропейський широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора підріс на символічні 0,04%, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,5%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM на фоні подальшого зростання цін на нафту цього четверга додав ще 1,4%. І це був четвертий торговий день підряд росту цього індикатору. Подальшому сильному руху наверх фондових індексів може перешкоджати зниження корпоративних прибутків в США за результатами 4-ого кварталу 2015 та подальше не зростання цін на нафту.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси мало змінюються. Перші, переважно, зовсім трохи знижуються, другі так само слабко додають.  Відкриття торгів в Європі очікується слабко негативним. Індекс MSCI EM знижується на 0,5%. Сьогодні від світових фондових ринків можна очікувати незначної і дуже локальної корекції на фоні загальної паузи, яку взяли інвестори та на фоні зниження цін на нафту.

Після сильного зростання днем раніше, локальний український ринок акцій, скоріше за все, теж сьогодні візьме паузу і незначно скоригується вниз. Хоча виключати сценарію росту  навздогін за світовими фондовими ринками теж не можна. Перший сценарій бачиться дещо більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 февраля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду