Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 22 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 626,78-1,07%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі закінчив торги ростом на 0,8%, після зростання днем раніше на 2,1%. Обидва рухи технічно позначили локальний мінімум індексу УБ. Поки важко говорити про якесь суттєве відновлення цін місцевих українських акцій. Скоріше, можна надіятись на певну стабілізацію. Однак побачимо.

Дев’ять з десяти індексних акцій УБ минулої п’ятниці показали плюс – одна мінус. Більше за інші зросли в ціні акції «Мотор Січі» і Крюківського вагонобудівного заводу. Акції «Мотор Січі» продовжують відігрувати, як вирішили учасники ринку, позитивну новину про прибутки компанії. Днем раніше акції емітента додали в ціні 3,5% - теж більше індексу. На фоні фінансових результатів інших емітентів фінансові показники «Мотор Січі» - це дійсно певне досягнення.

Останнього торгового дня минулого тижня чимало світових фондових ринків взяли паузу в рості. Пауза – ще не означає зниження. Загальноєвропейський широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 в цей день знизився на 0,8%, широкий фондовий індекс США S&P 500 закінчив торги з нульовою зміною. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився в цей день на 0,7%.

Суттєвою перепоною для відновлення західних бірж, перш за все фондових індексів США, до значень першої половини 2015 року та листопада-грудня 2015 року є зниження прибутків американських корпорацій, перспектива зростання відсоткових ставок в США та низькі ціни на нафту. До слова, хедж-фонди різко понизили ставки на подальший ріст цін на нафту. Проте, це зовсім не означає що, наприклад, індекс S&P 500 не може найближчими днями додати ще кілька відсотків.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси помітно зростають. Трейдери говорять про позитивне сьогоднішнє відкриття торгів в Європі. Індекс MSCI EM додає поміркованих 0,4%.

Зараз доволі важко спрогнозувати подальший розвиток торгів акціями в Україні на місцевих біржах. Остання динаміка цін місцевих акцій і індексу УБ повторила динаміку західних індексів з часовим лагом у кілька торгових днів. Найбільш логічним розвитком подій було б продовження протягом якогось часу слабкого відновлення локального ринку акцій. Однак, після двох днів зростання і помірковане зниження місцевого ринку акцій видається імовірним. Та все ж, ставити на слабкий ріст на Українській біржі сьогодні було б, здається, краще.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 февраля 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду