Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 24 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 631,64+0,1%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,7%. При цьому вчорашню торгову сесію індексні акції закінчили доволі різнонаправленим рухом. Непогано додали в ціні акції «Мотор Січі» - 2,6%, які і внесли найбільший внесок в ріст індексу. Більше за інші зросли в ціні акції Азовсталі – 4,6%, які сильно просіли за минулий період. Імовірні причини росту саме цих акцій – значний ріст прибутків «Мотор Січі» в гривні та перспектива збільшення обсягів виробництва на Азовсталі. Обсяги торгів місцевими акціями вчора були середніми, як за останній час.

Останні торгові сесії індекс УБ повторює за характером руху динаміку закордонних бірж з лагом в один-три дні, тільки з меншими змінами. Зменшення коливань індексу УБ є опосередкованим свідоцтвом втрати інтересу навіть місцевих гравців до локального ринку акцій. Причина – відсутність дивідендів на акції, низька якість корпоративного управління, збиткова робота та борги у переважної більшості емітентів, певна фінансова та політична нестабільність в Україні. Технічно ж зараз в індексі УБ прослідковується певна стабілізація і невелике зростання.

Варто звернути увагу на цікавий факт: торгівці акціями української за активами та власністю компанії Ferrexpo за 2 останні місяці  теоретично (зайшовши в мінімумах) могли б отримати 89% на свою інвестицію в твердій валюті, а за останній місяць 63% – не річних, а саме майже подвоїти в грошовому вираженні свої кошти. За вчорашній день ці акції додали в ціні більш, ніж 15%. Причини: акції занадто сильно знизились в ціні, проблеми з ліквідністю компанії виявились не такими вже й значимими, як дехто вважав, а ціни на залізорудну сировину, яка виробляє компанія, минулого тижня і на початку цього тижня сильно додали у відсотковому вираженні. Ріст ціни акцій, щоправда, відбувся від дуже низьких цінових рівнів, як для цієї акції. При цьому компанія Ferrexpo розвивається, в рамках своїх можливостей регулярно платить хороші дивіденди та публікує змістовну та детальну звітність. Дивідендна дохідність акцій цієї компанії по ціні вчорашнього закриття складає (погляд в минуле) 20,6% в валюті - британських фунтах.

Вчора основні світові біржі знизились. Причини цього - дві. Перша – це зниження цін на нафту після заяви міністра нафти Саудівської Аравії Алі ібн Ібрагім ан-Нуаймі про те, що країна не буде скорочувати видобуток. Хоча, скоріше за все це було інформаційним приводом для спекулянтів. Нафта торгується спекулятивно з великим розмахом цін в діапазоні, який визначається поточним перевиробництвом цієї сировини. Друга причина – технічна. Широкий фондовий індекс S&P 500 підійшов до своєї лінії опору у 1945-1950 пунктів, яка позначає 50% відновлення цін після зниження, і йому непросто цю лінію подолати. Хоча така можливість є, і її реалізація є досить імовірною. При цьому з фундаментальної точки зору подальший ріст індексу S&P 500 означає його перехід в зону з підвищеними ціновими рівнями і зависоким коефіцієнтом ціна/прибуток (на акцію). Найбільш імовірним сценарієм найближчих торгових сесій бачиться все ж таки вихід індексу S&P 500 уверх в зону 1965-2000 пунктів, після чого розпочнеться чергове його зниження. І така динаміка цього індикатору визначить хід торгів на багатьох фондових біржах інших країн світу.

Таким чином вчора широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора знизився на 1,2%, широкий фондовий індекс США S&P 500 – на 1,25%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,6%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко додають, на американські – майже не змінюються, індекс MSCI EM втрачає 0,5%. Відкриття торгів в Європі трейдерами очікується в негативній зоні.

На цьому фоні сьогодні від місцевого українського ринку акцій варто очікувати слабкої динаміки. Сценарій слабкого зниження бачиться дещо більш імовірним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 февраля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду