Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 25 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 633,54+0,3%

Вчора індекс Української біржі мінімально підріс, додавши скромні 0,1%. З індексних акцій варто відзначити вчорашній несподіваний сильний рух вниз ціни акцій Єнакіївського метзаводу. Без видимих інформаційних приводів ціна цих акцій знизилась по цінам закриття на 12%, по ходу торгів втрачаючи до 27%. Лише під кінець торгової сесії за рахунок однієї угоди ціна трохи вирівнялась. Обсяг торгів цими паперами був незначним – 28 угод на суму 29 тис. грн. В цілому ж обсяги торгів на місцевому українському ринку акцій вчора помітно підросли. Технічно, поки що, в індексі УБ видно картину дуже повільного і слабкого відновлення після річного! (знак оклику) зниження, з яких останні п’ять місяців темп зниження був доволі високим. Відновлення місцевого ринку акцій останніми днями сповільнилось.

Вчора американська торгова сесія принесла несподіванки торгівцям на фондовому ринку США – в першу чергу багатьом дрібним дей-трейдерам – і доволі неприємні. Фондові індекси США, які на початку торгів помітно знижувались, по ходу торгів вслід за нафтою, яка сильно додала, розвернулись уверх і закінчили торги з плюсом. Незважаючи на позитивний для інвесторів результат, ті, хто торгував по тренду, і ставив на зниження ринку, понесли втрати. Таким чином, широкий фондовий індекс США S&P 500 США за результатами торгів додав 0,44% до значення 1930 пунктів. В цілому ж на ринку США, можливо, розігрується ризикований середньостроковий сценарій торгів, описаний в попередньому огляді – подолання сильного рівня опору у 1945-1950 пунктів по індексу S&P 500, вихід в зону очевидно завищеної оцінки індексу у 1965-2000 пунктів з наступним сильним провалом вниз. Щоправда, подолати лінію опору у 1945-1950 пунктів буде непросто. Тож і сценарій зниження від рівнів, близьких до поточних, теж доволі імовірний. Рух на фондових ринках США завжди має і найближчими тижнями матиме суттєвий вплив на більшість, чи, навіть, переважну більшість світових фондових ринків.

Європейські фондові індекси, в тому числі і під немалим впливом негативного початку торгів на фондових біржах США, вчора суттєво знизились. Загальноєвропейський широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 вчора втратив 2,3%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, опустився цього дня  на 1,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються, індекс MSCI EM втрачає 0,35%. Хоча, раніше трейдери говорили про позитивний початок торгів в Європі на фоні вчорашнього відновлення цін на нафту. Ціна нафти після вчорашнього значного росту зранку коригується вниз трохи менш, ніж на 1%. Новиною для ринків стало падіння акцій на фондових біржах континентального Китаю, більш ніж на 6%.

Сьогодні торги на Українській біржі можуть розвиватись по тому ж в’ялому сценарію, як і в останні дні. Враховуючи кількаденний ріст на місцевому ринку акцій, який, можливо, вимагає паузи, сповільнення темпів росту ринку в останні дні, а також спірний зовнішній фон, сьогодні, скоріше, можна очікувати дуже слабкого зниження цін місцевих акцій. Динаміку руху місцевого ринку акцій може змінити вихід новин по окремим емітентам в зв’язку з початком публікацій об’яв до зборів акціонерів з попередніми фінансовими результатами за 2015 рік, різка зміна динаміки торгів на зовнішніх ринках або ж просто дії кількох впливових місцевих трейдерів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 февраля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
I-NVEST
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду