Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 29 февраля 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 630,93+0,15%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі скоригувався вниз на 0,6% після невеликого росту попередніх днів. Фактично, динаміка індикатору за останні шість торгових сесій після значного росту – відновлення 18 лютого – близька до нульової. Дещо турбує технічна картина в індексі УБ. На місячному графіку індикатору за ці шість останніх торгових сесій вималювалась невелика подвійна вершина, що може бути ознакою подальшого зниження ринку. Обсяги торгів в минулу п’ятницю були лише трохи вищими за обсяги торгів попереднього дня і близькими до мінімальних за останній час.

З фундаментальних новин по українському ринку акцій. Металургійний комбінат «Азовсталь» закінчив рік з чистим збитком 1,760 млрд. грн., повідомляє агентство «Інтерфакс». Показник вийшов майже в лінії з нашими очікуваннями  - прогнозований збиток складав 1,700 млрд. грн. за рік. Чистий збиток комбінату за 4-ий квартал склав 1,141 млрд. грн. в порівнянні з 1,080 млрд. грн. очікуваного нами збитку. Комбінат працював прибутково 4-и квартали - з другого кварталу 2014 року по перший квартал 2015 року через більше зниження цін на залізну руду з точки зору впливу на фінансовий результат, ніж зниження ціни на прокат чорних металів протягом цього періоду. В результаті МК «Азовсталь» закінчив 2014 рік з прибутками. Ситуація різко змінилась в другому кварталі 2015 року, починаючи з якого, ціни на прокат сильно знизились. В доларовому еквіваленті чистий збиток комбінату в 4-ому кварталі 2015 року склав 50 млн. доларів США в порівнянні зі збитком в 3-ому кварталі 2015 - 45 млн. доларів США.

Ціна акцій емітента на Українській біржі в гривні з 31.12.2015 року по 26.02.2016 року знизилась на 27%. В доларовому еквіваленті зниження ціни акцій було суттєво більшим (показники комбінату більше прив’язані до іноземної валюти). Акції Азовсталі, в результаті отриманих комбінатом прибутків в 2014 та початку 2015 року, перегравали по ціні індекс УБ до вересня 2015 року (що, до речі, досить дивно з точки зору такого затягнутого строку), але починаючи з жовтня 2015 їх ціна дуже різко знизилась, і впевнено програла індексу Української біржі не тільки на цьому інтервалі, але й з початку 2015 і з початку 2014 років. З середини лютого цього року ціна акцій «Азовсталі», відігравши слабкі фінансові результати емітента, стабілізувалась на дуже низькому рівні.

Динаміка фінансових, виробничих показників комбінату і ціни акцій в порівнянні з індексом УБ наводиться на п’ятьох графіках нижче.

Світові фондові індекси минулої п’ятниці показали доволі різну динаміку. Широкий фондовий індекс STOXX Europe 600 в цей день додав 1,5%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зріс на 0,6%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 за результатами  торгової сесії минулої п’ятниці втратив 0,2%. Наразі інтригою є чи вдасться подолати цьому індикатору свою лінію опору  у 1950 пунктів.

Сьогодні зранку ф’ючерси на фондові індекси Європи та США знижуються, індекс  MSCI EM втрачає 0,5%. Відкриття торгів в Європі очікується в негативній зоні.

На цьому суперечливому фоні можна очікувати продовження доволі в’ялих торгів в Україні на місцевих фондових біржах. Є певне протиріччя між негативним зовнішнім фоном і технічною картиною на УБ. Здавалось би технічна картина подвійної вершини індексу біржі вказує на можливість подальшого зниження індикатору. З іншої сторони таке зниження зіпсувало б картину стабілізації та невеликого відновлення місцевого ринку на фоні вже низьких цін, які вже враховують слабкі фінансові результати емітентів в 2015 році. Тож, схиляючись більше до сценарію невеликого зниження місцевого ринку акцій сьогодні, все ж залишаємо і немалу імовірність його росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 февраля 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду