Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 648,47-3,84%

Минулої п’ятниці індексу УБ провів торгову сесію в основному в позитивній зоні, не сильно зростаючи, але під кінець торгів знизився на 0,37%. Такій динаміці передувало суттєве зростання індикатору – відразу на 7,7% днем раніше і ще на 3,4% за день перед цим, минулої середи. Акції «Центренерго», які додали в ціні в минулий четвер 20,6%, утримались в п’ятницю в позитивній зоні, і закінчили торги останнього дня минулого тижня поміркованим ростом у 0,2%. Значний ріст середи та четверга минулого тижня дуже хочеться приписати проведенню інвестиційної конференції «Дрегон Капітал» по Україні в Києві. Значний ріст цін місцевих акцій відбувався практично завжди під час проведення цього заходу і дуже часто протягом кількох тижнів після його проведення. Минулого року, однак, великого росту місцевого ринку акцій на час проведення конференції не було. Індекс УБ в період з 02.02.2015 по 02.03.2015, від локального мінімуму до локального максимуму, додав 16,3% і далі почав плавно знижуватись. Конференція проходила в 20-х числах лютого 2015 року. Однак, чи приписувати весь цей ріст факту проведення конференції, чи це є до певної міри співпадінням – питання.

Минула п’ятниця на світових фондових ринках ознаменувалась суттєвим ростом. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 в цей підріс на 2,6%, індекс європейських голубих фішок Europe Stoxx 50 додав 3,5%, широкий фондовий індекс США, S&P 500, зріс на 1,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM – закінчив торги з плюсом у 1,3%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, на європейські – підростають. Індекс MSCI EM додає 0,6-0,7%. Згідно з IG, який дає котирування фондових індексів до початку торгів, торги акціями в Європі почнуться в позитивній зоні.

Якщо говорити про причини росту на біржах західних країн, вони в основному «трейдерські» на фоні фундаментальних факторів та оцінок. Торгівці та спекулянти, і це чітко і ясно зрозуміло, пробують «виштовхати» переоцінений американський фондовий ринок на рівень індексу S&P 500 у 2025-2040 пунктів, про що в цих оглядах згадувалось вже багато разів. Аргументи, які стоять за цим, повторимося вкотре, прості – на фоні високої оцінки ринку, але за відсутності дуже поганих новин та за умови низьких відсоткових ставок – оптимальна тактика - торгувати в дуже широкому діапазоні заробляючи на великих коливаннях ринку та дозволяючи своїм КУА отримувати вищі прибутки за рахунок вищих цін акцій. Судячи по технічній картині в індексі S&P 500 ріст цього індикатору припиниться в 20-х числах березня (раніше здавалось 15-16 березня) після чого індекс може протриматись якийсь час на вершині, а потім піде вниз до рівня щонайвище 1860 пунктів, а імовірно і помітно нижче (до відмітки 1810). Відповідною буде динаміка на більшості світових фондових майданчиках, яка багато в чому повторить динаміку індикатору S&P 500.

Сьогоднішньою найбільшою новиною для світових фінансових ринків стала певна поразка на регіональних виборах правлячої в Німеччині партії ХДС, яка уступила правим на фоні поглиблення кризи з біженцями.

Що стосується локального ринку акцій. Зараз складно сказати чи вдасться йому утримати здобутки останніх торгових сесій. Однак, більше факторів говорить про подальше зростання цін акцій сьогодні. (При цьому не будемо забувати про виключення акцій трьох емітентів з індексного кошику).

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 марта 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду