Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 16 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 646,62-1,29%

Вчора індекс УБ частково відіграв частину втрат попереднього дня, і підріс на 1%. Нагадаємо, що позавчора індекс Української біржі після хорошого росту минулого тижня знизився на 3,8%. Вчорашній ріст українського індикатору, який відбувся в протилежному напрямку до руху основних світових фондових майданчиків, дає певну надію на продовження руху місцевого ринку акцій найближчим часом уверх. З сьогоднішнього дня, нагадаємо, індексна корзина УБ схудне на 30%, і вже буде складатись з семи емітентів.

Вчора основні світові фондові індекси знизились. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 втратив 1,1%, широкий фондовий індекс США, S&P 500, знизився на 0,2%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM – закінчив торги з мінусом у 1,6%.

Сьогодні фінансові ринки чекають результатів дводенного засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Учасники фінансового ринку США очікують, що ФРС не стане в березні піднімати базову ставку, але зробить це найближчими місяцями, скоріше за все в червні. Червневе засідання Комітету по відритими ринкам ФРС наступне за березневим, коли передбачається прес-конференція за результатами засідання.

Поміж тим Асоціація американських банків (ABA), найбільша у фінансовій галузі США, закликає керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) продовжити нормалізацію грошово-кредитної політики і не зволікати з підвищенням процентних ставок. Як пише британська Financial Times, банкіри побоюються вкрай важких наслідків в разі, якщо Федрезерв відкладе збільшення вартості кредитування в довгу шухляду. Нагадаємо, що зараз базова інфляція в США вже трохи перевищує цільове значення у 2%, а ринок праці близький до стану повної зайнятості. Хоча є такі, що вважають, що інфляція в США найближчим часом знизиться.

Зростання базової ставки в США має наслідки для всіх фінансових ринків, оскільки при цьому зростають і інші відсоткові ставки, а за ними премія за ризик, і, відповідно, ціни активів (акцій і облігацій), відповідно зменшуються.

Сьогодні зранку  в очікуванні рішення ФРС та прес-конференції її Голови, ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються близько відмітки нульової зміни та слабо підростають. Також не сильно змінюються, але знижуються ф’ючерси на європейські фондові індекси. Проте згідно з IG, яка надає інформацію про котирування індексів до початку торгів, європейські фондові індекси після відкриття бірж несильно зростуть. І цьому варто вірити. Індекс MSCI EM зранку знижується на 0,3%.

Інвестори збільшили в березні позиції в сировині та активах країн, які розвиваються та стали суттєво краще ставитись до цих активів. Про це говорить опитування керуючих інвестиційних та пенсійних фондів, яке раз на місяць проводить банк BofA Merrill Lynch. Інститут міжнародних фінансів опублікував дані згідно з якими приплив коштів до фондів ринків країн, що розвиваються склав за тиждень з 3 по 9 березня $ 1,7 млрд., ставши найбільшим з липня 2015 року.

В протилежність цьому руху 10 березня американський банк Morgan Stanley знизив свої цільові значення основних світових фондових індексів. При цьому цільове значення американського фондового індексу S&P 500 на найближчі 12 місяців знижено з 2175 до 2050 пунктів (на 5,7%) в базовому сценарії. Morgan Stanley знизив на 13,5% цільове значення по європейському ринку акцій та цільове значення по індексу країн, які розвиваються, MSCI EM (з 850 до 735 пунктів у базовому сценарії). При цьому поточне значення індексу S&P 500 на 1,7% менше за цільове, а індексу MSCI EM на 6,8% - вище. Що стосується американського ринку акцій Morgan Stanley став ледь не останнім крупним дилером на фондовому ринку США, який показав цільове значення індикатору S&P 500 на рівні близькому до 2000 пунктів. Що ж стосується ринків країн, які розвиваються позиція Morgan Stanley розходиться з позицією таких банків, як BofA Merrill Lynch та Citygroup, які дивляться на ці ринки набагато більш позитивно, а банк BofA Merrill Lynch вважає зараз інвестиції в акції країн, які розвиваються, більш привабливими, ніж інвестиції в акції США.

Що стосується локального ринку акцій, то він в останні дні задав загадки. Сильний (проте очікуваний) ріст минулого тижня змінився раптовим сильним зниженням цього понеділка і далі зростанням. Ритм торгів на локальному українському ринку акцій останнім часом не піддається більш менш строгій логіці, яка є при торгах на ринку американському чи європейському фондових ринках. Проте, здається, для слабкого зростання місцевого ринку акцій сьогодні є помітно більше аргументів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 марта 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду