Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 17 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 633,07-2,1%

Вчора оновлений індекс УБ, складений вже з акцій семи емітентів, втратив за результатами торгів 1,3%. Це не такий вже й поганий результат, якщо взяти до уваги що до 11 години вчора індикатор провалився на 3,2%. Індекс Української біржі, таким чином, втратив вже майже половину з недавнього росту на 11,4% від свого багаторічного мінімуму. Вчорашній день ще раз показав слабкість локального українського фондового ринку, якому просто вкрай бракує якісних емітентів. Єдиними акціями з індексного кошику, ціни яких підросли за результатами вчорашніх торгів були акції генеруючої компанії «Центренерго». Обсяги торгів на УБ, як для останнього часу, були непоганими.

Основною подією вчорашнього дня для світових фондових ринків стало засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Це важлива подія для фінансових ринків в усьому світі, оскільки зміна базової ставки в США впливає на більшість біржових активів в світі.

Комітет по відкритим ринкам залишив базову ставку в США (по фондам ФРС – середньозважену відсоткову ставку за якою банки США позичають один одному на ніч кошти для обов’язкових резервів в центробанку країни) незмінною в межах 0,25-0,5%. Хоча рішення було очікуване ринком, воно було сприйнято чималим числом учасників негативно. І справа не лише в тому, що низькі ставки мають наслідком  низькі прибутки банків, інвесторів, вкладників та тому подібне. І не в тому, що долар США почав знецінюватись помітними темпами. Справа також і в тому, що раніше ФРС заявив про певні чисельні показники в американській економіці, які спонукають його до подальшого підвищення базової ставки. Це рівень базової інфляції по ІСЦ та ІОС, рівень зайнятості, темпи росту економіки, темпи росту заробітної плати, темп росту базової інфляції тощо. Ці показники на сьогодні досягнуті та перевищені. І при цьому ФРС не піднімає ставку, а це підриває до нього довіру. Голова ФРС на прес-конференції не дала прямої відповіді на питання що ще потрібно центробанку США для підйому ставки. Вже інші фахівці говорили про те, що аргументами є те, що 1) інші Центробанки знижують ставки і ФРС не хоче великого відсоткового диференціалу з іншими регіонами, щоб не посилювати долар США, 2) є не стійність в світовій економіці та фінансах, яка може понизити темпи росту економіки та інфляції в світі та й в США, 3) ФРС бажає побачити не лише зниження офіційного рівня безробіття, але й підвищення відсотку працюючих до чисельності працездатного населення, 4) ФРС хоче бачити вищу інфляцію в США, ніж офіційно заявляє, оскільки знизити інфляцію легше, ніж її підвищити, а також побачити стійкість нинішніх показників та тенденції до росту інфляції. Однак, попри всі ці аргументи, великий відсоток фахівців вважає, що Комітет вчинив неправильно і пропустив добре «вікно» для нормалізації грошово-кредитної політики в США. Комітет ФРС також понизив прогноз по кількості підвищень базової ставки в США в 2016 році з 4-х до 2-х.

В результаті рішення ФРС природно в рух прийшли всі основні світові біржові активи. Єдине, що рух вверх в американських фондових індексах був відносно слабким, по-перше, через їх високу оцінку, по-друге, через те, що «ринок» вже «звик» до м’якої грошово-кредитної політики американського центробанку. Так говорили фахівці. Правда є в тому, що якщо прорахувати можливі варіанти прибутковості індексу S&P 500 з поточних рівнів на наступні 10 років, що є дуже нескладною і швидкою вправою, то виявиться, що найбільш імовірна дохідність складе 3,5% з діапазоном -2%-+9% (90% імовірності). (Показник дохідності індексу на 10-и річних інтервалах ще доволі волатильний). Доволі оптимістичний імовірний показник – 5%. Це порівнюється з поточними низькими дохідностями 10-и річних державних облігацій США – 1,9% та надійних корпоративних облігацій – 3,6%, і ці імовірні 3,5%, можливо, 4-5% для акцій США не є дуже добре. Тож вчора широкий індекс S&P 500 додав лише 0,56%.

Сьогодні на фоні колосального денного росту ціни на нафту (марка WTI додала в ціні після рішення ФРС майже 6%), ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси досить суттєво підростають, як і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, який додає 1,7%.

На цьому фоні сьогодні варто очікувати позитивних торгів і на Українській біржі.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 марта 2016
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду