Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 18 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 633,52+0,07%

Вчора оновлений індекс УБ втратив за результатами торгів ще 2,2% після зниження днем раніше на 1,3%. Індекс Української біржі практично повернувся до рівня останнього тижня лютого у 630 пунктів, втративши майже всі свої останні надбання. Вчора знизились в ціні всі сім індексних акцій. Обсяги торгів на УБ були доволі значними, як для останнього часу. Складається враження, що учасники ринку прагнуть розпродати папери на дещо вищих рівнях останніх днів, не вірячи в скору перспективу росту цін локальних акцій.

Вчора до зборів акціонерів Донбасенерго були опубліковані окремі показники компанії за рік. В 4-ому кварталі 2015 року компанія отримала невеликий чистий збиток, як і в цілому за рік. В зв’язку з тим, що в 4-ому кварталі 2013 та 2014 років були значні витрати по статті «інші операційні витрати», а в 2015 році такі витрати були і 2-ому і 3-ому кварталах. Тому, відновити по одному показнику звіт про фінансові результати можливо в двох різних варіантах, в залежності від ряду припущень. Одне зрозуміло, що компанія, імовірно, в 4-ому кварталі отримала валовий прибуток в розмірі порядку 370 млн. грн. (16 млн. доларів США). Що стосується операційного результату він може бути різним від слабо негативного порядку -30 млн. грн. до позитивного у 390 млн. грн. (див. графіки, мал. 1-4). Чистий дохід та валовий прибуток у компанії в 2015 році лишились в гривневому вираженні на рівні близькому до рівня 2014 року з невеликим приростом, в той  час як операційний та чистий фінансові результати суттєво погіршились, за рахунок чого – необхідно дочекатись річного звіту з поясненнями. Обсяги генерації компанії в 2015 році суттєво знизились і в квартальному вираженні були на рівні двох останніх кварталів 2014 року.

Вчора європейські фондові індекси несильно знизились, американські – несильно підросли, а ось ціни акцій на ринках країн, які розвиваються, дуже сильно додали. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 цього четверга знизився на 0,06%, широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,7%, а от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM буквально «вистрілив вверх» аж на 3,25%, що буває дуже рідко. Останньому сприяли ріст цін на нафту, рішення ФРС про збереження низької базової ставки, позитивне поточне ставлення інвесторів до ризиків та настрой трейдерів та спекулянтів на спекулятивну гру на підвищення, як і покращення ставлення інвестиційних менеджерів до ринків країн, які розвиваються, в тому через дуже низькі відсоткові ставки в розвинутих країнах та через перегрітий фондовий ринок США. Оскільки багато світових інвестиційних фондів мали в останні місяці  занадто низьку вагу акцій країн, які розвиваються в інвестиційних портфелях, кошти зараз направляються на ці ринки в якості диверсифікації та певної нормалізації ваги акцій країн цієї групи в інвестиційних портфелях.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються коло нуля, на європейські - слабо підростають. Індекс MSCI EM додає 0,6%. Згідно з IG відкриття європейських фондових майданчиків буде майже нейтральним.

На цьому фоні варто очікувати стабілізації локального ринку акцій, враховуючи, що він майже досяг певного рівня опору у 630 пунктів. Вірогідним здається незначне зниження індикатору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 марта 2016
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду