Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 05:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 578,37-3,97%

Вчора індекс УБ знизився на 2,5%, після такого ж зниження днем раніше, і оновив багаторічний мінімум, зупинившись на відмітці у 602 пункти. Останній різ таке значення індикатору було 7 квітня 2009 року. Обсяги торгів вчора дещо підросли в порівнянні з попереднім днем, і були на рівні середніх за останній період. Більше за інші, як і днем раніше, знизились в ціні акції «Укрнафти». На ціну цих акцій продовжує тиснути загроза судових позовів за несплату податків – рентних платежів та дивідендів міноритаріям. «Укрнафта» планує 28 березня провести засідання Наглядової ради з обговорення питання санації підприємства.

Приємною новиною вчора стало повідомлення про суттєве зростання обсягів промислового виробництва в Україні в лютому 2016. Ріст склав 7,6% рік до року. З корекцією на ефект календарних днів промвиробництво в лютому цього року збільшилося до лютого минулого року на 4,9%. До січня поточного року ріст склав 8,2%, а з урахуванням сезонного фактора - 3,5%. В лютому в Україні на 24% збільшилась виплавка сталі в порівнянні з її виробництвом в лютому 2015. Великий показник росту отриманий, в тому числі, за рахунок низької бази порівняння.

Вчора динаміка на світових фондових біржах була дуже слабка. Причина – високі значення фондових індексів та цін акцій, і недавній їх великий ріст. В цій ситуації за відсутності драйверів росту чи зниження така динаміка є природною. Для сильного руху в певному напрямку необхідні сильні фактори або ж, якщо говорити про зниження, – за їх відсутності певна витримка у часі, щоб потенційні продавці та трейдери усвідомивши безперспективність подальшого руху нагору, почали інтенсивні продажі. Якщо дехто і говорить про те, що більшість відомих фондових індексів вибудовує базу для подальшого руху вверх, слід визнати, що дуже імовірним через деякий час є сильний рух вниз - американських фондових індексів від доволі високих значень (на відміну від українських). Хоча, перед рухом вниз, можливий ще один невеликий ривок наверх.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора знизився на 0,15%, широкий фондовий індекс США S&P 500 - на 0,1%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,2%. Обсяги торгів на американських біржах дві останні торгові сесії різко знизились. Діапазон торгів останні три торгові сесії на фондових біржах США був дуже вузьким – індекс S&P 500 в ході торгів протягом одного дня змінювався менше, ніж на 1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси слабко знижуються, на європейські – підростають. Індекс MSCI EM втрачає 0,6%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, торги акціями в Європі почнуться в позитивній зоні.

На цьому не дуже яскравому зовнішньому фоні, і при певних локальних складнощах, як самих емітентів, акції яких представлені на локальних біржах так і з точки зору володіння ними міноритарними акціонерами, сьогодні варто очікувати несильного зниження локального ринку акцій. Проте, трейдерам слід враховувати, що імовірність різкого відскоку наверх на зниженні суттєво зростає з кожним днем руху вниз. Таке буває майже завжди. Тож треба бути обачним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 марта 2016
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду